Σύσκεψη από την προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας



Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή η σύσκεψη διοικητικών συμβουλίων και αντιπροσώπων των σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, μετά από κάλεσμα της προσωρινής διοίκησης με θέματα συζήτησης:

Τις εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα και την Κέρκυρα.

Ενημέρωση για τη λειτουργία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Συζήτηση για τα τρέχοντα προβλήματα στους εργασιακούς χώρους της Κέρκυρας.

Προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη κατέληξαν στο ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς τα εκλεγμένα συνδικαλιστικά στελέχη των σωματείων της δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κέρκυρας δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Δεν θα επιτρέψουμε τη νόθευση της σύνθεσης των αντιπροσώπων του ΕΚΚ με τη συμμετοχή παράνομα εκλεγμένων αντιπροσώπων και ανθρώπων της εργοδοσίας.

Θα αγωνιστούμε για την άμεση απομάκρυνση όλων των παράνομα εκλεγμένων αντιπροσώπων, τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης και εν συνεχεία την πραγματοποίηση αρχαιρεσιών για την εκλογή νέας διοίκησης.

Μεταβατικά στηρίζουμε τη διοίκηση που διορίστηκε με την προσωρινή διαταγή της 05/04/2019 της προέδρου Πρωτοδικών Κέρκυρας και απαιτούμε να σταματήσει το μπαράζ προσφυγών για το διορισμό διοίκησης.

Αποφασίζουμε να οργανώσουμε αγωνιστικά την απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς στο Εργατικό Κέντρο με συγκέντρωση στις 10 το πρωί.

Καταδικάζουμε την επιχείρηση αποκλεισμού της ΔΑΣ από τη συμμετοχή της στην προσωρινή διοίκηση της ΓΣΣΕ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός