Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα τουριστικά λεωφορεία για την υπογραφή ΣΣΕΑπό την κινητοποίηση των εργαζομένων στα τουριστικά λεωφορεία στο Ηράκλειο

Από την κινητοποίηση των εργαζομένων στα τουριστικά λεωφορεία στο Ηράκλειο


«Τους συνάδελφους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων που για άλλη μία χρονιά δίνουν, μαζί με το σωματείο τους, τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης», χαιρετίζει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι, «Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη της Διοίκησης του ΕΚΗ και εκλεγμένοι σε ΔΣ σωματείων, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στη σημερινή κινητοποίηση στο αεροδρόμιο και μετέφεραν την υλική και ηθική συμπαράσταση στο αγώνα που δίνουν».

Στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, αναφέρει τα εξής:

«Η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις που θα διασφαλίζουν τα κεκτημένα δικαιώματα και θα προτάσσουν αυξήσεις για την κάλυψη των απωλειών όλων αυτών των χρόνων είναι μία μάχη που αφορά όλη την εργατική τάξη.

Ο αγώνας αυτός συναντάει τη λυσσασμένη επίθεση της εργοδοσίας που θέλει πάση θυσία να καθηλώσει τους μισθούς και να τους μειώσει για να αυξήσει την κερδοφορία της. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που εταιρία του κλάδου απέλυσε εκδικητικά 7 οδηγούς, επειδή διεκδικούσαν επιδόματα που δικαιούνταν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η προηγούμενες, έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί έχουν ένα αντεργατικό οπλοστάσιο κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της εργοδοσίας. Είναι αυτοί που κατήργησαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, χτύπησαν το απεργιακό δικαίωμα, διατήρησαν και ενίσχυσαν τη δυνατότητα των εργοδοτών να βγάζουν τις απεργίες παράνομες, να προχωρούν σε μαζικές απολύσεις.

Οι φανφάρες περί «επαναφοράς της υποχρεωτικότητας και επεκτασιμότητας των Συμβάσεων» που διατυμπανίζει η Κυβέρνηση είναι «ένα πουκάμισο αδειανό» μπροστά στο επιδίωξη της να εξυπηρετήσει τη κερδοφορία των επιχειρήσεων, οι οποίες κάνουν πραγματικά ότι θέλουν.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανάπτυξής τους στον κλάδο του τουρισμού που σημειώνεται το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο : Κέρδη για τους λίγους και ψίχουλα για τους πολλούς.

Το επόμενο διάστημα, είναι σημαντικό να προχωρήσει η συζήτηση στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς. Να δυναμώσει η ενημέρωση και η οργάνωση της εργατικής τάξης απέναντι στην επίθεση που συνεχίζεται, ώστε να μπουν στο προσκήνιο οι δικές μας διευρυμένες ανάγκες και η κάλυψη των απωλειών μας, η διεκδίκηση για κάλυψη των απωλειών.

Απαιτούμε:

Η εργοδοσία του κλάδου να υπογράψει Τοπική Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις.

Να εφαρμοστεί υποχρεωτικά για όλους τους εργαζόμενους.

Η εταιρία που προχώρησε στις 7 απολύσεις, να τις πάρει άμεσα πίσω.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 630337Συνολικές αναγνώσεις:
  • 100Αναγνώσεις σήμερα:
  • 297526Συνολικοί επισκέπτες:
  • 79Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ