Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ – ΟΣΥ: Στις 18 Απρίλη ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΑΣΑ στην κάλπη



 

«Στις 18 Απρίλη ημέρα των εκλογών του Σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΑΣΑ στην κάλπη, βάζουμε εμπόδια σε όλες τις υποταγμένες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις του ενιαίου ψηφοδελτίου ΠΑΣΚΕ, των νεοεργοδοτικών και των ακροδεξιών αβανταδόρων της διοίκησης της εταιρίας», τονίζει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, καταγγέλλοντας παράλληλα την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) του Σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ για τον εκφυλισμό στις συλλογικές διαδικασίες της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης την Πέμπτη 28 Μάρτη 2019.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΑΣΑ αναφέρει τα εξής:

«Η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) του σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ δίνοντας ακόμα μία φορά ρεσιτάλ υποκρισίας και «αγωνιστικότητας» των υπουργικών διαδρομών κατάφερε, όπως κάνει πάντα, να εκφυλίσει τις συλλογικές διαδικασίες της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης.

Χαρακτηριστικό της βαρεμάρας των εργαζομένων είναι ότι την τελευταία μιάμιση ώρα από τις δύο ώρες περίπου που μιλούσε ο πρόεδρος του σωματείου Αποστόλης Ραπτόπουλος και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, είχαν παραμείνει στην αίθουσα περίπου 30 εργαζόμενοι από το σύνολο των 650 περίπου μελών του σωματείου.

Η ηγεσία του σωματείου αφού επιχείρησε να συγχωνεύσει δύο γενικές συνελεύσεις σε μία και με παράλληλες βραβεύσεις παιδιών που επέτυχαν σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, κατάφερε με έναν παραληρηματικό λόγο του προέδρου του σωματείου να αποπροσανατολίσει να κουράσει και τελικά να διώξει τους περισσότερους εργαζόμενους που παραβρέθηκαν στη γενική συνέλευση.

Επαληθεύτηκε στην πράξη η ΔΑΣ ΟΑΣΑ που από το πρωί μοίραζε ανακοινώσεις στους εργαζόμενους για τα εκφυλιστικά φαινόμενα που χρόνια εφαρμόζει η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο σωματείου.

Με μεθόδους παρμένες από τους εργατοπατέρες συνεργάτες τους στη ΓΣΕΕ τύπου συνδικαλιστικής μαφίας επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τη γενική συνέλευση τους ίδιους τους εργαζόμενους να τους κάνουν συνενόχους στο σχεδιασμό και τις αναπροσαρμογές που επιχειρούνται και στο συνδικαλιστικό κίνημα των αστικών συγκοινωνιών. Κάτω από την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων μπήκε εμπόδιο, στα σχέδια αποχώρησης από την ομοσπονδία συνδικάτων μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και την προοπτική δημιουργίας νέας, σχέδια τα οποία εντάσσονται στη αντιπαλότητα των εργοδοτικών δυνάμεων του χώρου για το ποιος θα επικράτηση μπροστά και στο επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ μετά την διάσπαση που έχει προκύψει στην παράταξη τους με την αποχώρηση από τις γραμμές του ΠΑΣΟΚ του προέδρου της ΟΣΜΕ Θεμιστοκλή Αμπλά και του γενικού γραμματέα επίσης της ΟΣΜΕ Τουρλή Παντελεήμονα (γνωστού απεργοσπάστη στα τρόλεϊ – ΗΛΠΑΠ). Θέλουν να βάζουν τους εργαζόμενους μπροστά για να καλύπτουν τις βρωμιές τους, θέλουν δηλαδή συνενόχους στην κατρακύλα των εργασιακών δικαιωμάτων που οι ίδιοι μαζί με την εργοδοσία έχουν συμφωνήσει.

Οι ταξικές δυνάμεις κατήγγειλαν το θεατρικό σκηνικό που στήθηκε για μία ακόμη φορά και ονομάστηκε γενική συνέλευση -και μάλιστα εκλογοαπολογιστική του κλάδου- ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς και για τις εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες και τις μεταφορές γενικότερα.

Ενημέρωσαν επίσης τους εργαζόμενους για την εξέλιξη γύρω από τη συλλογική σύμβαση εργασίας καταγγέλλοντας τόσο την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου τεχνικών ΟΑΣΑ – ΟΣΥ για τις εκφυλιστικές διαδικασίες fast rack όσο και την πλειοψηφία της ομοσπονδίας μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) για την απροκάλυπτη παρέμβασή της στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης της ΣΣΕ, καθώς και για τις ευθύνες που έχουν και οι μεν και οι δε για όλα τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα που έχουν επωμιστεί οι εργαζόμενοι του κλάδου στις μεταφορές και στις αστικές συγκοινωνίες από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη όλων των εργοδοτικών – κυβερνητικών παρατάξεων άλλωστε η ίδια πολιτική μήτρα τους γέννησε και η ίδια εργοδοτική τους θρέφει.

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ κάλεσαν τους εργαζόμενους του κλάδου να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της πάλης και του αγώνα στην κατεύθυνση να ισχυροποιηθούν οι εργαζόμενοι και από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις, μείωση ωραρίου, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους συναδέλφους τους στους χώρους δουλειάς υποσχόμενοι κάτι που ξέρουν από πρώτο χέρι να κάνουν οι ίδιοι, να είναι πάντα μπροστάρηδες, πάντα δίπλα στους εργαζόμενους και όχι μόνο τώρα παραμονές της εκλογικής αναμέτρησης στις 18 του Απρίλη.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει την υπόθεση στα χέρια του να ισχυροποιήσει τη ΔΑΣ τη μόνη συνεπή δύναμη που παλεύει για σωματεία εργατών, για γενικές συνελεύσεις που θα μιλούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, θα συναποφασίζουν για το μέλλον τους για τις ζωές τους, για να απαλλαγούμε από αυτούς που έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο των εργαζομένων εδώ και δεκαετίες, σε συνεργασία με τις διοικήσεις και με όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας τον μηχανισμό της εργοδοσίας για αλισβερίσια ρουσφέτια, αλλά και εκφοβισμό, τρομοκρατία, εκδικητικές μετακινήσεις.

Στις 18 Απρίλη ημέρα των εκλογών του σωματείου ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΑΣΑ στην κάλπη, βάζουμε εμπόδια σε όλες τις υποταγμένες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις του ενιαίου ψηφοδελτίου ΠΑΣΚΕ, των νεοεργοδοτικών και των ακροδεξιών αβανταδόρων της διοίκησης της εταιρίας».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός