ΔΑΣ: Χαιρετίζει τους εργαζόμενους που την ανέδειξαν πρώτη δύναμη με απόλυτη πλειοψηφία



Φωτό αρχείου

Τους εργαζόμενους που στήριξαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ στις εκλογές της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών χαιρετίζει η ΔΑΣ, η οποία αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία. Παράλληλα χαιρετίζει και όλους όσους πήραν μέρος στις εκλογές και έδειξαν στην πράξη ότι αντιλαμβάνονται τη σημασία του να συμμετέχει κάποιος στις μαζικές διαδικασίες.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ σημειώνει:

«Η χρονική περίοδος που έγιναν οι εκλογές μας, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, όχι μόνο για τη διανομή του Τύπου, αλλά και γενικότερα. Αποδείχθηκε ότι οι εργαζόμενοι έχουν πείρα και μπορούν να καταλάβουν τη σημασία του να βρίσκονται στο τιμόνι του σωματείου, οι ταξικές δυνάμεις και όχι εντεταλμένοι της εργοδοσίας ή κάποιοι ηθελημένα ή αθέλητα πρόθυμοι να υπηρετήσουν τα συμφέροντά της.

Οι συνάδελφοί μας, στην πλειοψηφία τους, απέκρουσαν τις λογικές του «διαίρει και βασίλευε», του «μικρότερου κακού» και έκλεισαν τα αυτιά τους, σε ψεύτικες υποσχέσεις και ταξίματα, ακόμα και για θέσεις εργασίας που είναι συνδεδεμένες με σενάρια που αφορούν στην επόμενη μέρα στη διανομή του Τύπου.

Από την πλευρά μας κάνουμε για μια ακόμη φορά ξεκάθαρο, ότι η δύναμή μας βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη. Ό,τι έχουμε κατακτήσει είναι γιατί αγωνιστήκαμε μαζικά και όχι επειδή κάποιοι γυροφέρνανε τα κυβερνητικά γραφεία. Αυτό θα συμβεί και σε οποιοδήποτε σενάριο που θα αφορά στη διανομή του Τύπου. Όποια λύση βρεθεί σε όφελος των εργαζομένων, θα είναι για όλους και όχι μόνο για κάποιους που, ίσως αφελώς, τρέξουν να προλάβουν!

Πρέπει να προβληματιστούν, για το εάν έπραξαν σωστά, αυτοί που αποφάσισαν να απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Ποιον υπηρετεί αυτή η στάση; Σίγουρα όχι το συμφέρον των εργαζομένων, αλλά αυτό της εργοδοσίας, που προωθεί τη λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων. Τους καλούμε να αναθεωρήσουν και να συσπειρωθούν και αυτοί γύρω από το σωματείο και τους υπόλοιπους συναδέλφους. Εξάλλου ότι εργατικό δικαίωμα απολαμβάνουν σήμερα, είναι γιατί υπήρχε ταξικό σωματείο και κάποιοι αγωνίστηκαν γι’ αυτό.

Όσον αφορά στον χρυσαυγίτη – τσιράκι της εργοδοσίας, του συστήνουμε να σταματήσει το προσφιλές, γι’ αυτόν, έργο της συκοφαντίας ενάντια στο σωματείο, να σταματήσει να διαιρεί τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν καταλάβει τον βρώμικο ρόλο του. Το έδαφος γι’ αυτόν είναι άγονο, αυτοί είναι όμως οι φασίστες.

Η επόμενη μέρα φέρνει εξελίξεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί κατά γράμμα τις επιλογές του κεφαλαίου, που θέλει πιο φθηνούς, ευέλικτους και χωρίς δικαιώματα εργάτες. Στο χώρο του Τύπου, το βλέπουμε αυτό σε μια σειρά επιχειρήσεις, που βασιλεύουν η απληρωσιά, οι μισθοί ψίχουλα, η εντατικοποίηση, οι εργολάβοι και η μαύρη εργασία.

Πάγια θέση μας είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Αυτό θα απαιτούμε από την εργοδοσία μέχρι να μην υπάρχει ούτε ένας συνάδελφος με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Γι’ αυτό και η υπογραφή νέας ΣΣΕ, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και προϋποθέτει τη συστράτευση όλων.

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο. Οργανώνουμε τον αγώνα μας, πιο αποφασιστικά και βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Δίνουμε επόμενο αγωνιστικό ραντεβού, στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στο συλλαλητήριο των ταξικών συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα, στις 10.30 π.μ.».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός