«Γέρμα» σ’ ένα ακριτικό χωριό της Ηπείρου



Η εταιρεία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον» παρουσιάζει στο «Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ», από την Παρασκευή 10 Μάη και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, τη «Γέρμα», του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία – διασκευή Θανάση Σαράντου. Μία διασκευή της «Γέρμα» για 5 πρόσωπα, που βιώνουν τον λορκικό μύθο σ’ ένα ακριτικό χωριό της Ηπείρου το 2019.

ΓΕΡΜΑ: Η στέρφα, η άκαρπη, η στείρα, η έρημη. Μια γυναίκα ακολουθεί το πρωτόγονο ένστικτό της με τραγικές συνέπειες για εκείνη, αλλά και για τους πάντες γύρω της, σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας με ιλιγγιώδη ταχύτητα και συγκλονιστική κορύφωση. Σ’ ένα ακριτικό χωριό της Ηπείρου το 2019, η Γέρμα, μία παντρεμένη γυναίκα, δέχεται την κατακραυγή του κοινωνικού της περίγυρου, λόγω του ότι είναι στείρα. Ο διακαής και εμμονικός πόθος της για τη μητρότητα και τη γονιμότητα θα την οδηγήσει στο να ξεπεράσει τα όρια και τα ήθη της κλειστής κοινωνίας στην οποία ζει.

Η «Γέρμα» αποτελεί έναν λυρικό ύμνο για τη γονιμότητα, τη μητρότητα και την κοινωνική καταπίεση της γυναίκας. Ο Λόρκα ανιχνεύει τις ουσιαστικές ανάγκες των ηρώων του, καταγγέλλοντας το μαρτύριο της στέρησης και της μη επαφής, που οδηγεί στο θάνατο, απευθυνόμενος σε κάθε κοινωνία, ανεξαρτήτως εποχής.

Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη.

Σκηνοθεσία – διασκευή: Θανάσης Σαράντος.

Σκηνικά: Φιλάνθη Μπουγάτσου.

Κοστούμια: Μπιάνκα Νικολαρέϊζη.

Πρωτότυπη μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός