ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ»: Να μην επαναληφθεί η υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης πίσω από κλειστές πόρτες



Το γεγονός ότι το ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου «Σκλαβενίτης» καλούσε σε συγκέντρωση αντιπροσώπων του και μάλιστα, μέσω εσωτερικού σημειώματος (e-mail) την Πέμπτη 16 Μάη, χωρίς να γνωστοποιείται το θέμα της συνάντησης και ενώ παρέμενε αναπάντητο το επίσημο αίτημα της ΔΑΣ για σύγκλιση ΓΣ του σωματείου με θέμα: «Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης», στηλιτεύει η ΔΑΣ Εργαζομένων στον «Σκλαβενίτη».

Σημειώνει πως «είχε προηγηθεί στις 12/5/2019 η πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης εργαζομένων στην επιχείρηση, από δεκάδες καταστήματα Αθηνών και Πειραιά, με αποκλειστικό θέμα τους όρους και τα αιτήματα που πρέπει να περιλαμβάνει μια επιχειρησιακή σύμβαση, αιτήματα και όρους που επεξεργάστηκαν οι ίδιοι οι συνάδελφοι.

Και ενώ το επίσημο αίτημα της ΔΑΣ παραμένει αναπάντητο, το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου καλεί μέσω εσωτερικού σημειώματος (e-mail) σε συγκέντρωση αντιπροσώπων του την Πέμπτη 16 Μάη 2019, από 13.30 μ.μ. έως 16.00 μ.μ., χωρίς να γνωστοποιείται το θέμα της συνάντησης.

Επειδή έχει αποδειχθεί πολλές φορές πόσο μακριά είναι το επιχειρησιακό σωματείο από τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων στην επιχείρηση, θέλουμε να μην επαναληφθεί για άλλη μια φορά η υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, πίσω από κλειστές πόρτες και ενημέρωση των εργαζομένων από το διαδίκτυο.

Μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αφορά τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφορά τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και δεν είναι υπόθεση ενός ΔΣ και της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαμε στη σύσκεψη της ΔΑΣ έχουμε αποφασίσει ομόφωνα να υπερασπίσουμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για υπογραφή σύμβασης, με βάση τις δικές μας ανάγκες».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός