ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: Απάντηση στον πρόεδρο των παιδικών σταθμών του δήμου



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


«Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς είναι το Σωματείο εργαζομένων και όχι φερέφωνα και μαριονέτες αυτού» επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης (ΣΕΔΑ), απαντώντας στους απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που έκανε σε βάρος τους ο πρόεδρος των παιδικών σταθμών Ηλιούπολης, τονίζοντας ότι «του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς και απαιτούμε το αυτονόητο για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, την πρόσληψη επιτέλους του αναγκαίου προσωπικού ειδικά στην κουζίνα και την καθαριότητα που χρόνια τώρα αναδεικνύουμε και η δημοτική αρχή «αγρόν ηγόραζε»».

Συγκεκριμένα το ΣΕΔΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«»Τα εν οίκω, μη εν δήμω». Mε αυτή τη φράση, λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο πρόεδρος των παιδικών σταθμών του Δήμου Ηλιούπολης επέπληξε τους εργαζομένους του Α’ παραρτήματος, γιατί ενημέρωσαν τους γονείς για την τραγική κατάσταση που επικρατούσε στον παιδικό σταθμό τις τελευταίες μέρες, σε σχέση με την καθαριότητά του, μετά από την ασθένεια των 2 καθαριστριών (από τους τρεις που απασχολούνται).

Μάλιστα τόλμησε να τις κατηγορήσει ότι το κάνουν λόγω εκλογών!

Ξέχασε ότι επί των ημερών του είναι σύνηθες φαινόμενο οι συναδέλφισσες καθαρίστριες να πηγαίνουν εναλλάξ να καθαρίζουν στους παιδικούς σταθμούς ή να μοιράζουν το ωράριό τους σε αυτούς, γιατί κάθε φορά που αρρωσταίνει κάποια δεν υπάρχει προσωπικό να αντικαταστήσει.

Ξέχασε ότι επί των ημερών του, οι κατσαρόλες με φαγητό για τα παιδιά κόβουν βόλτα από τον έναν παιδικό στον άλλο, όταν αρρωσταίνει μάγειρας μιας και το προσωπικό δεν επαρκεί.

Εμείς όμως δεν ξεχνάμε και τον διαβεβαιώνουμε ότι όσο και να θέλει, τα προβλήματα δεν κρύβονται κάτω από το χαλάκι.

Τον ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε (παρά τις απειλές και τη λάσπη που πέταξε στους παιδαγωγούς που αυτές τις ημέρες από φιλότιμο και ευθύνη απέναντι στα παιδιά το έπαιζαν και καθαρίστριες) τους γονείς, για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, γιατί είναι υποχρέωσή μας.

Διαβεβαιώνουμε επίσης και τους πρόθυμους υπηρεσιακούς υπαλλήλους ότι δεν πιάνουν οι απειλές τους για πειθαρχικό παράπτωμα περί «εχεμύθειας» (έτσι αντιλαμβάνονται την υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε τους γονείς), καλό θα είναι να κοιταχτούν και λίγο στον καθρέφτη για το ποιος παρανομεί.

Τέλος, ενημερώνουμε τον πρόεδρο ότι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς είναι το Σωματείο εργαζομένων και όχι φερέφωνα και μαριονέτες αυτού, όπως απαξιωτικά και προσβλητικά τους χαρακτήρισε, σε μια προσπάθεια να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς και απαιτούμε το αυτονόητο για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, την πρόσληψη επιτέλους του αναγκαίου προσωπικού ειδικά στην κουζίνα και την καθαριότητα που χρόνια τώρα αναδεικνύουμε και η δημοτική αρχή «αγρόν ηγόραζε»».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός