ΚΕΡΚΥΡΑ: Σωματεία και «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέτρεψαν απόφαση του δήμου για διακοπή της τροφοδοσίας των παιδικών σταθμών



Κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων και των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Κέρκυρας, και αφού ανακοινώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή το μπλοκάρισμα της τροφοδοσίας των δημοτικών παιδικών σταθμών και των κοινωνικών δομών του δήμου Κέρκυρας, η δημοτική αρχή εξαναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (17/5), αποφάσισε το αυτονόητο, ώστε τα παιδιά να μην ξεμείνουν από τρόφιμα και νερό!

Σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν από το πρόβλημα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις, οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής προσπάθησαν να αποποιηθούν κάθε ευθύνης «πετώντας το μπαλάκι» ο ένας στον άλλο επικαλούμενοι πότε την «γραφειοκρατία», πότε την «πολυπλοκότητα των διαδικασιών», πότε την «συνεχή αλλαγή του θεσμικού πλαισίου» κ.λπ.

Παράλληλα, με περισσό θράσος προσπάθησαν ούτε λίγο, ούτε πολύ, με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, να κατηγορήσουν τον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ότι δήθεν ρίχνει την ευθύνη για την κατάσταση σε συγκεκριμένο υπάλληλο του δήμου, ότι δηλαδή εργαζόμενοι στρέφονται εναντίον άλλων εργαζομένων!

Σε κοινή τους ανακοίνωσή, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος, ο Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων και επιχειρησιακά σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων τονίζουν ότι «η ευθύνη είναι αποκλειστικά της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ και των αιρετών της (νυν και πρώην)!

Όσον αφορά την κατηγορία περί «μικροκομματικής εκμετάλλευσης» του προβλήματος, που οι ίδιοι δημιούργησαν, τους την επιστρέφουμε. Εμείς, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες, οι γυναίκες των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών, δεν παίζουμε παιχνίδια με τις ζωές των παιδιών μας! Γιατί και τα δικά μας παιδιά βρίσκονται σε αυτούς τους παιδικούς σταθμούς».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός