ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις – Νέα απεργία την Πέμπτη



Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

Συγκέντρωση στο κτίριο των «κόκκινων» δανείων (RBU) της τράπεζας στη Λ. Μεσογείων, στην Αθήνα, πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς που απεργούν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ενάντια στα σχέδια της τράπεζας για απόσχιση και μεταβίβαση του τμήματος σε σουηδική επιχείρηση. Το τμήμα απασχολεί περίπου 1.200 εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσής τους πήραν απόφαση για νέα απεργία την Πέμπτη 30 Μάη και συγκέντρωση στις 7.30 π.μ. στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Στην είσοδο του κτιρίου βρέθηκαν μέλη του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής τα οποία κρατούσαν πανό, φωνάζοντας το σύνθημα «Ούτε στην Πειραιώς, ούτε πουθενά, αυτές οι απολύσεις θα μείνουν στα χαρτιά». (Δείτε εδώ video).

H αγωνιστική στάση των εργαζομένων δίνει απάντηση στις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) – ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ. Όλη μέρα η εργοδοσία προσπαθούσε να εκφοβίσει τους εργαζόμενους για να γυρίσουν στη δουλειά ισχυριζόμενη ότι δεν τους καλύπτουν οι αποφάσεις για απεργία συνδικάτων. Από την άλλη η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ βάζει πλάτες στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς αρνούμενη να κηρύξει απεργία.

Στο πλευρό των εργαζομένων παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ αποτελούμενη από τα μέλη της Γιώργο Πέρρο και Γιώργο Μπουλούγαρη, καθώς και η Έφη Χαλιού, πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής.

Το ΠΑΜΕ «χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, των εκατοντάδων εργαζόμενων του RBU που αγωνίζονται να μη χάσουν τη δουλειά τους και τα δικαιώματά τους».

Την απεργία της Τετάρτης είχε κηρύξει το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής για όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα στο νομό. Ανάλογες αποφάσεις που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να απεργήσουν στις περιοχές τους, είχαν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Λαυρίου, Πάτρας, Ιωαννίνων, Αγρινίου.

Ανακοίνωση του κλαδικού Χρηματοπιστωτικού
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους «που ξεπερνώντας την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς συμμετείχαν στη σημερινή μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς», σημειώνει ότι «η Τράπεζα Πειραιώς έχει δρομολογήσει τα σχέδια απόσχισης και θα τα υλοποιήσει σε βάρος μας προκειμένου ν’ αυγατίζουν τα κέρδη της. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει πλάτες σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς. Έχει νομοθετήσει υπέρ των τραπεζών, έχει διευκολύνει για να μην υπάρχει «καμία γραφειοκρατία» στους τραπεζίτες προκειμένου να κάνουν «εθελούσιες», να κάνουν αποσχίσεις!

Δεν μασάμε στις αυταπάτες που μας σερβίρει η ηγεσία της ΟΤΟΕ, πως δήθεν διασφάλισε τα δικαιώματά μας επειδή η διοίκηση δήλωσε πως οι αποσχίσεις και οι απολύσεις θα γίνονται «εθελοντικά».

Δεν απολυόμαστε εθελοντικά!

Δεν απεμπολούμε εθελοντικά το δικαίωμά μας στη δουλειά με δικαιώματα!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός