ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΠΑ: Συνεχίζουν αύριο την απεργία τους – Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων ενάντια στην ποινικοποίηση του αγώνα τους



Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργολαβικών εργαζομένων στη ΔΕΠΑ

Έντεκα μέρες απεργίας συμπληρώνουν την Πέμπτη 30 Μάη οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).

Με μπροστάρη το Σωματείο Εργαζομένων στον τομέα του Φυσικού Αερίου – Υποστήριξη ΔΕΠΑ (ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ) παλεύουν για την κατάργηση των εργολαβιών και την απευθείας εργασιακή σχέση με την ΔΕΠΑ με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Στον αγώνα τους έχουν διαρκώς τη στήριξη του κλαδικού Σωματείου Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας – Κορίνθου – Εύβοιας, ενώ την Τρίτη 28 Μάη, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε κοινή ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουν.

Από την άλλη, η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της διορισμένης από την ίδια διοίκηση του ομίλου ΔΕΠΑ να χτυπήσουν τον αγώνα αυτό πέρασε σε νέα φάση καθώς εργολάβοι προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Οι εργαζόμενοι απαντούν με συνέχιση της απεργίας και συγκέντρωση την Πέμπτη 30 Μάη στις 9 π.μ. στη ΔΕΠΑ και στις 12.30 το μεσημέρι στα δικαστήρια.

Τη δικαστική δίωξη του αγώνα τους καταγγέλλει το Σωματείο ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ σημειώνοντας «Κυβέρνηση, υπουργείο, εργοδοσία όχι μόνο κοροϊδεύουν και εμπαίζουν τους εργαζόμενους, μας σέρνουν και στα δικαστήρια γιατί θέλουν να νεκρώσουν κάθε συνδικαλιστική και διεκδικητική δράση για το δίκαιο αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και για ενέργεια κοινωνικό αγαθό. Η τρομοκρατία δεν κάμπτει τους εργαζόμενους και δυναμώνει τον αγώνα στηριζόμενοι στο πλατύ κύμα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί. Έρχονται συνέχεια μηνύματα αλληλεγγύης από σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα και συγκεντρώνονται μαζικά υπογραφές συμπαράστασης».

Το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καλεί τα σωματεία από κάθε κλάδο να βγάλουν ανακοινώσεις καταδίκης και να στηρίξουν τον αγώνα αυτό.

Τη δικαστική δίωξη καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός