«Χρυσή» η Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο



Το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα του Αεροβόλου Πιστολιού Γυναικών κατέκτησε σήμερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας η Άννα Κορακάκη.

Στον προκριματικό η Κορακάκη ήταν μεταξύ των κορυφαίων. Με σκορ 98, 95, 96, 99, 96, 98 και 23 κεντρικά δεκάρια, στις έξι επιμέρους σειρές βολών συγκέντρωσε 582/600 και κατέλαβε την τέταρτη θέση από τις οκτώ που οδηγούσαν στον τελικό. Πρώτη τερμάτισε και προκρίθηκε επίσης η Ολένα Κόστεβιτς Olena Kostevych από την Ουκρανία (587-30x), ισοφαρίζοντας το Παγκόσμιο Ρεκόρ που κατέχει η Άννα από πέρυσι.

Μπορεί η Ουκρανή αθλήτρια να πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, όμως η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη στον τελικό. Απειλήθηκε μόνο από τις Minjung Kim (Ν. Κορέα) και Wei Qian (Κίνα). H Κορεάτισσα Kim, παρότι προκρίθηκε με τη χαμηλότερη επίδοση (8η), ανέβηκε μέχρι την κορυφή και ξεπέρασε την Κορακάκη στην τέταρτη σειρά. Στην έβδομη σειρά ανέβηκε στη δεύτερη θέση η Κινέζα Qian, εκτοπίζοντας την Κορακάκη στην τρίτη θέση…

Όπως η Qian δεν ήταν αρκετά σταθερή. Η Άννα Κορακάκη κατάφερε βολή με τη βολή να εξασφαλίσει την ελάχιστη διαφορά (0,2) που θα την έφερνε στη μάχη για το χρυσό.

Αύριο (30 Μάη) η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης αγωνίζεται στο Μεικτό του Αεροβόλου Πιστολιού μαζί με τον αδελφό της Διονύσιο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός