Νέα απεργία την Παρασκευή για σταθερή και μόνιμη δουλειά – Συμπαράσταση από σωματεία και συνδικαλιστές (ΦΩΤΟ)



Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων


Νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 31 Μάη των εργολαβικών εργαζομένων της ΔΕΠΑ οι οποίοι διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στις 9 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση στη ΔΕΠΑ.

Την Παρασκευή αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου, μετά την αγωγή των εργολάβων, οι οποίοι ζητούν να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Στην ακροαματική διαδικασία έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο δικηγόρος των εργολάβων τόνιζε ξανά και ξανά πως αν οι εργαζόμενοι μονιμοποιηθούν παθαίνουν ζημιά οι εργολαβίες, δηλαδή σταματάνε να έχουν έργο. Παράλληλα, η πρόεδρος του δικαστηρίου παρά το επίμονο αίτημα των δικηγόρων των Σωματείων για τριήμερη προθεσμία προκειμένου να σχολιάσουν, όπως έχουν δικαίωμα, τα όσα ειπώθηκαν στη δίκη αλλά και να προσκομίσουν νέα στοιχεία, αποφάσισε να πάει σε μια φαστ-τρακ διαδικασία δίνοντας τους μόνο δύο ώρες.

Το κύμα αλληλεγγύης προς τους απεργούς αυξάνεται καθημερινά, ενώ την Πέμπτη βρέθηκαν στο πλευρό τους Συνδικάτα και συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους όπως των οικοδόμων, του Τύπου – Χάρτου, Επισιτισμού – Τουρισμού, Συγκοινωνιών, Τροφίμων καθώς και αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ενώ καθημερινά αυξάνεται το κύμα αλληλεγγύης από άλλους κλάδους.

Οι εργαζόμενοι με μπροστάρη το Σωματείο Εργαζομένων στον τομέα του Φυσικού Αερίου – Υποστήριξη ΔΕΠΑ (ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ) παλεύουν για την κατάργηση των εργολαβιών και την απευθείας εργασιακή σχέση με τη ΔΕΠΑ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Στον αγώνα τους έχουν διαρκώς τη στήριξη του κλαδικού Σωματείου Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας – Κορίνθου – Εύβοιας, ενώ την Τρίτη 28 Μάη Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε κοινή ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουν.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα εμφανίζεται να ζητάει την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΠΑ, Δ. Τζώρτζη. Πρόκειται για πρόκληση, καθώς εδώ και μήνες έχει δεσμευτεί στους εργαζόμενους ότι αποδέχεται το αίτημα τους και δεν έχει κάνει τίποτα για αυτό.

Πανό με σύνθημα στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο ΔΕΠΑ  τοποθέτησε η ΔΑΣ-ΟΑΣΑ στα Α/Σ  των Άνω Λιοσίων (πάνω) και Ανθούσας (κάτω)

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός