ΔΑΣ ΟΑΣΑ: Να συγκληθούν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις για την οργάνωση της πάλης για τις ΣΣΕ



 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΑΣΑ, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, αντιπαλεύουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που είναι συνέχεια των προηγούμενων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις προτάσεις της διοίκησης της ΟΣΥ σχετικά και με την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Είναι προφανές ότι στο στόχαστρο κυβέρνησης και εργοδοσίας είναι το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, είναι η μείωση των μισθών, των κοινωνικών παροχών, είναι η γενικευμένη εφαρμογή των ελαστικών μορφών απασχόλησης, είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, η εντατικοποίηση της δουλειάς κ.ά. για τη διασφάλιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στη Νέα Δημοκρατία, στο ΚΙΝΑΛ, το μασκαρεμένο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας της ΧΑ που με ταξικό μίσος προωθούν την αντεργατική πολιτική, τα συμφέροντα του κεφαλαίου που περιλαμβάνονται στο 1ο, 2ο και 3ο μνημόνιο, αλλά και με νέα αντεργατικά μέτρα που προωθούν σε βάρος των εργαζομένων στον κλάδο των αστικών συγκοινωνιών, γενικότερα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Καμία εμπιστοσύνη στις δημαγωγικές δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Η ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και των υποδομών τους, σε συνδυασμό με το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελεί προτεραιότητα για όλα τα κόμματα του κεφαλαίου μετά τις εθνικές εκλογές αφού υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο.

Καμιά εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΜΕΤΑ – ΕΑΣ στο συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ, αντίστοιχα στο σωματείο τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ- ΟΣΥ, στην ένωση εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, που βάζουν πλάτη για να περνά η αντεργατική πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου.

Έχουμε ανοιχτό μέτωπο με όλους αυτούς, με την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, με τη συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ και τα τσιράκια τους στα σωματεία του κλάδου μας.

Τώρα οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας με αγωνιστικό σχέδιο δράσης για την κλιμάκωση της πάλης με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και απεργία για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα ανταποκρίνεται στις δικές μας ανάγκες.

Απαιτούμε άμεσα τη σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων των Σωματείων μας για την οργάνωση της πάλης του κλάδου μας, ώστε το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.

Διεκδικούμε από κυβέρνηση και διοίκηση:

• Την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ.

• Την κατάργηση του νομού Αχτσιόγλου – Βρούτση για τις συλλογικές συμβάσεις και των νόμων που ιδιωτικοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες.

• Την κάλυψη όλων των απωλειών των προηγούμενων χρόνων με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.

• Τη μείωση του ωραρίου με 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

• Τη μείωση του εργάσιμου βίου με σύνταξη στα 55 για τους άντρες, στα 50 για τις γυναίκες, στο βαρύ ανθυγιεινό και αντίστοιχα 60 και 55 στα εκτός βαρέων εργαζομένων.

• Προσλήψεις προσωπικού με πλήρη μισθολογικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

• Κατάργηση της «κατσαρής» και εφαρμογή τρίτης βάρδιας.

• Κανένας τεχνίτης μόνος του στη βάρδια – υποχρεωτικά ζευγάρια.

• Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην αστική συγκοινωνία.

• Έξω οι εργολάβοι.

• Κρατική επιχορήγηση στο 100% των λειτουργικών αναγκών της εταιρείας για φθηνή, ασφαλή και αξιόπιστη κρατική συγκοινωνία στην εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού.

• Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, φοιτητών, σπουδαστών, συνταξιούχων, ΑΜΕΑ και όλων των εργαζομένων τις ώρες από και προς την εργασία τους».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός