ΔΑΣ-ΟΑΣΑ: Προς όλους τους εργαζομένους στη ΣΤΑ.ΣΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΘΗΝΑ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Τώρα, ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ στα Συνδικάτα της ΣΤΑΣΥ για την οργάνωση της πάλης του κλάδου με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και 24ωρη προειδοποιητική απεργία για την υπογραφή Σ.Σ. Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, δωρεάν αναβαθμισμένες κοινωνικές παροχές για όλους τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες.

Συνάδελφοι –σες

«Οι πλειοψηφίες των σωματείων στη ΣΤΑΣΥ αποδέχονται τις περικοπές στους μισθούς στις κοινωνικές παροχές, την εντατικοποίηση – την εργασιακή ζούγκλα στους χώρους δουλειάς και ετοιμάζονται να βάλουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στη ΣΣΕ μεταθέτοντας αόριστα δήθεν για το μέλλον ότι η εργοδοσία θα πετάξει κάποια ψίχουλα στους εργαζόμενους του κλάδου.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – υπουργείο Μεταφορών μαζί με τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό στη ΣΤΑΣΥ τρέχουν μπροστά στις βουλευτικές εκλογές, για να δέσουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους στη στρατηγική του κεφαλαίου.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για τον εκβιασμό απέναντι στους εργαζομένους, που σταμάτησε την πληρωμή των παιδικών σταθμών, εκβιάζοντας τους εργαζομένους με το δίλημμα ή υπογράφετε τη σύμβαση με τις περικοπές των προηγούμενων χρόνων που έγιναν από ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ή τα παιδιά των εργαζομένων θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, δείχνοντας το ταξικό τους μίσος για τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από την αρχή των διαπραγματεύσεων με τη στήριξη κυβερνητικών συνδικαλιστών του χώρου, ακολούθησε τυχοδιωκτική στάση, μιλούσε για αυξήσεις μόνο στις «κρίσιμες ειδικότητες» και όχι για όλους τους εργαζόμενους, φέρνοντας τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλον. Είναι προφανές ότι στο στόχαστρο της εργοδοσίας είναι το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, είναι η μείωση των μισθών, των κοινωνικών παροχών, είναι η γενικευμένη εφαρμογή των ελαστικών μορφών απασχόλησης, είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, η εντατικοποίηση της δουλειάς και άλλες αναδιαρθρώσεις με αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ – το μασκαρεμένο ΠΑΣΟΚ, πέρα από τις επιμέρους διαφορές έχουν ενιαία στρατηγική τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Καμιά εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό που έβαλε πλάτη για να περάσει η αντεργατική πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου. Με απύθμενο θράσος καλούνται τα μέλη των Δ των συνδικάτων της ΣΤΑΣΥ να συμφωνήσουν για την υπογραφή ΣΣ Εργασίας διά περιφοράς με τηλεφωνική επικοινωνία, κρατούν στο περιθώριο τους εργαζόμενους για να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα!

Έχουμε ανοιχτό μέτωπο με όλους αυτούς, με την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου με τη συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ και τα τσιράκια τους στα σωματεία του χώρου, τους εργοδοτικούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές.

Τώρα οι εργαζόμενοι στις ΓΣ των Συνδικάτων να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας με αγωνιστικό σχέδιο δράσης και κλιμάκωση της πάλης με 24ωρη προειδοποιητική απεργία για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα ανταποκρίνεται στις δικές μας ανάγκες.

Απαιτούμε άμεσα τον ορισμό Γενικών Συνελεύσεων στα Συνδικάτα ώστε το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων του κλάδου.

Διεκδικούμε από κυβέρνηση και διοίκηση:

Την κάλυψη όλων των απωλειών των προηγούμενων χρόνων με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.

Αναγνώριση προϋπηρεσίας του χρόνου απόλυσης για τους συναδέλφους μας.

Την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ.

Την κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση για τις Συλλογικές Συμβάσεις και των νόμων που ιδιωτικοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες.

Τη μείωση του ωραρίου με 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο.

Τη μείωση του εργάσιμου βίου με σύνταξη στα 55 για τους άντρες, στα 50 για τις γυναίκες στο βαρύ ανθυγιεινό και αντίστοιχα 60 και 55 στα εκτός βαρέων εργαζομένων.

Προσλήψεις προσωπικού με πλήρη μισθολογικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην αστική συγκοινωνία.

Έξω οι εργολάβοι.

Κρατική επιχορήγηση στο 100% των λειτουργικών αναγκών της εταιρείας για φθηνή ασφαλή και αξιόπιστη κρατική συγκοινωνία στην εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού.

Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, σπουδαστών, συνταξιούχων, ΑΜΕΑ και όλων των εργαζομένων τις ώρες από και προς την εργασία τους.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός