Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «FRIGOGLASS»: Κινητοποιήσεις ενάντια στο λουκέτο – Νέα συγκέντρωση την Τρίτη (ΦΩΤΟ)Από τη γενική συνέλευση στο χώρο του εργοστασίου της «Frigoglass»

Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων στη «Frigoglass» μετά την απόφαση της βιομηχανίας να σταματήσει άμεσα τη λειτουργία του εργοστασίου στην Πάτρα (Κάτω Αχαΐα) και να πεταχτούν στο δρόμο 90 άτομα.

Σε Γενική Συνέλευση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την Τρίτη 11 Ιούνη να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Την Πέμπτη 13 Ιούνη, στις 12 μ.μ. θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, όπου το ΕΚ Πάτρας έχει κλείσει τριμερή συνάντηση.

Το πρωί της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν σύσκεψη με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και με τη συμμετοχή του Σωτήρη Πουλικόγιαννη, προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, καθώς και άλλων σωματείων και φορέων.

Αμέσως μετά ακολούθησε γενική συνέλευση των εργαζομένων όπου διαμορφώθηκε το πρόγραμμα δράσης και το πλαίσιο αιτημάτων τους, το οποίο επέδωσαν με παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου.

Τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας που βρίσκεται στο πλευρό τους και τις κινητοποιήσεις τους από την πρώτη στιγμή.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζουν η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, ο οποίος θα παραβρεθεί στην κινητοποίηση της Τρίτης.

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στη «Frigoglass»
Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη «Frigoglass» «καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης της «Frίgoglass» να διακόψει την παραγωγική διαδικασία του εργοστάσιου και να κλείσει τη μονάδα παραγωγής στην Κ. Αχαΐα. Συνέπεια της απόφασης αυτής είναι να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο δρόμο στην πιο κρίσιμη επαγγελματικά ηλικία και με μέγιστες οικογενειακές υποχρεώσεις. Απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα οι εργαζόμενοι δηλώνουν τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Το κλείσιμο «FrίgοgΙαss»  αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες όλων όσοι παρείχαν πλήθος διευκολύνσεων στο μεγάλο κεφάλαιο και τώρα επιτρέπουν να πετούν στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους. Παράλληλα αναδεικνύει την ευθύνη των αρμόδιων φορέων απέναντι στο ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης των απολυμένων. Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο, αλλά και τους φορείς της περιοχής να λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση της επανένταξης των εργαζομένων».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 630421Συνολικές αναγνώσεις:
  • 184Αναγνώσεις σήμερα:
  • 297553Συνολικοί επισκέπτες:
  • 106Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ