Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Σχέδια Συμβάσεων Εργασίας απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΜΕΤΡΟΣχέδια Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων ενέκριναν οι πλειοψηφίες στα ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ (οδηγοί λεωφορείων) και του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Το σχέδιο που ενέκρινε η πλειοψηφία (δυνάμεις που πρόσκειται σε Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) του Συνδικάτου ΟΑΣΑ προβλέπει μηδενικές αυξήσεις στον βασικό μισθό. «Νομιμοποιεί» την υπερεργασία και υπερωρία, δηλαδή την εντατικοποίηση της εργασίας, καθώς προβλέπει κάποιες αυξήσεις στην εργασία πέραν του κανονικού ωραρίου, προωθεί την επιδοματική πολιτική με κάποιες αυξήσεις σε επιδόματα αντί στο βασικό μισθό. Το σχέδιο αυτό ετοιμάζεται να συνυπογράψει με τη διοίκηση της εταιρείας «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» χωρίς καν να το θέσει για έγκριση στη γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Ανάλογα, το σχέδιο που ενέκρινε η πλειοψηφία (δυνάμεις που πρόσκειται σε Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) του ΣΕΛΜΑ διατηρεί τις περικοπές της προηγούμενης ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς. Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ, το σχέδιο θα υποβληθεί στη γενική συνέλευση.

Και στα δύο σωματεία η ΔΑΣ καταψήφισε τα σχέδια ΣΣΕ και κατήγγειλε τη στάση των πλειοψηφιών. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΑΣ ΟΑΣΑ με πρόσφατες ανακοινώσεις ζητά να πραγματοποιηθούν άμεσα γενικές συνελεύσεις στα συνδικάτα της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ ώστε το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων του κλάδου, προβάλλοντας, ταυτόχρονα, την ανάγκη οι εργαζόμενοι να αναπτύξουν αγώνες για ΣΣΕ που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 630441Συνολικές αναγνώσεις:
  • 204Αναγνώσεις σήμερα:
  • 297559Συνολικοί επισκέπτες:
  • 112Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ