ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Άνοιξε η αυλαία του δημοτικού Κινηματογράφου «ΑΙΟΛΙΑ»



Την αυλαία του γι’ αυτό το καλοκαίρι, άνοιξε χθες, 15 Ιούνη, ο δημοτικός κινηματογράφος Καισαριανής «ΑΙΟΛΙΑ» (Σολομωνίδου και Φιλαδελφείας, τηλέφωνο 210.72.47.600), συμπληρώνοντας πέντε χρόνια ζωής με τη νέα του μορφή.

Την αρχή γι αυτή την περίοδο έκανε η θεατρική παράσταση «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου , σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη και τον Τάσο Σωτηράκη στο ρόλο του Άρη. Ακολουθούν (από αύριο Δευτέρα 17 Ιούνη έως και την Κυριακή 23 Ιούνη) ταινίες που έχει επιμεληθεί και προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής «Σκοπευτήριο».

Σημειώνεται πως και αυτή τη χρονιά, οι προβολές (που θα ξεκινούν στις 9.30 μ.μ.) θα είναι δωρεάν από Δευτέρα έως και Πέμπτη, ως ένδειξη ουσιαστικής αλληλεγγύης και κάνοντας πράξη την θέση μας ότι η πρόσβαση στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία είναι δικαίωμα όλων ενώ Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.

Στο μήνυμά του για την έναρξη της νέας σεζόν, ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, τονίζει τα εξής:

«Η «ΑΙΟΛΙΑ» κλείνει φέτος πέντε χρόνια με τη νέα της μορφή.

Πάντοτε ήταν ένας ξεχωριστός χώρος, χάρη στην ιστορικότητα και το φυσικό κάλος του πάρκου που έχει στην καρδιά του το «ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ», αλλά και της εύκολης πρόσβασης σ’ αυτό από όλες τις γειτονιές τις Αττικής. Ένα στολίδι που λειτούργησε για πρώτη φορά, λίγα μέτρα πιο κάτω, δίπλα στο «ΧΑΡΑΜΑ», με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Π. Μακρή.

Το καλοκαίρι του 2015, εν μέσω κρίσης, επιλέξαμε ως νέα δημοτική αρχή ένα καινοτόμο πρόγραμμα με κοινωνικές ταινίες, τελευταίες παραγωγές αλλά και cinefil, τις οποίες προσφέραμε στον επισκέπτη δωρεάν αρχικά κάθε Δευτέρα, Τρίτη και την επόμενη χρονιά έως και Πέμπτη. Ο χώρος από την πρώτη στιγμή πλημμύρισε με θεατές, ζωντάνεψε η γειτονιά!

Κόντρα στην αύξηση του ΦΠΑ το 2016, κρατήσαμε χαμηλά το αντίτιμο για τις προβολές των άλλων ημερών και τα προϊόντα του κυλικείου, εντάξαμε δωρεάν ταινίες και για τους μικρούς μας φίλους, κάνοντας πράξη την πεποίθησή μας ότι ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία δεν πρέπει να είναι προνόμιο λίγων. Οι καρέκλες διπλασιάστηκαν, το μέσο προβολής ταινιών πέρασε στην ψηφιακή εποχή και έγινε ανακαίνιση του χώρου.

Όλα αυτά τα χρόνια στην «ΑΙΟΛΙΑ,» προβλήθηκαν πάνω από 200 ταινίες! Φιλοξενήθηκαν πλήθος μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων, νέοι Έλληνες κινηματογραφιστές για τις πρώτες δημόσιες προβολές τους, αλλά και η ίδια η Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής.

Όσοι μας ανακάλυπταν, έρχονταν και ξαναέρχονταν, κάθε μέρα, κάθε χρόνο. Γίνανε οι φίλοι της «ΑΙΟΛΙΑΣ» που περιμένουν πώς και πώς την έναρξή της και θα την υπερασπίσουν ως τέτοια που είναι: ένα ξεχωριστό πολιτιστικό φαινόμενο που αντιστέκεται στην εμπορευματοποίηση της τέχνης.

Ευχαριστώ όλους όσους συμβάλλουν στη λειτουργία αυτού του ξεχωριστού χώρου. Σας περιμένουμε εκεί».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός