«Έφυγε» ο Φράνκο Τζεφιρέλι



Πηγή: Associated Press


«Έφυγε» σε ηλικία 96 ετών, ο Ιταλός σκηνοθέτης του κινηματογράφου, του θεάτρου και της όπερας Φράνκο Τζεφιρέλι, «μετά από μακρά ασθένεια που είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες», όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Φρ. Τζεφιρέλι ή Τζιανφράνκο Κόρσι, όπως ήταν το αρχικό του όνομα, γεννήθηκε στα περίχωρα της Φλωρεντίας, αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών το 1941 και σπούδασε αρχιτεκτονική και τέχνη στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Μετά τον πόλεμο, συνέχισε τις σπουδές του στο εν λόγω πανεπιστήμιο αλλά αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ακολούθως, τη δεκαετία του 1960, ο Τζεφιρέλι ξεκίνησε να γράφει και να σκηνοθετεί τις δικές του παραστάσεις σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Έγινε γνωστός για αρκετές από τις ταινίες που έχει σκηνοθετήσει, κυρίως για το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ) και το «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, ενώ σκηνοθέτησε τη μίνι σειρά «Ιησούς από την Ναζαρέτ».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός