Καταγγελία για απόλυσης εκλεγμένης συνδικαλίστριας



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Κάλεσμα «σε όλες τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Ηρακλείου, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργάτη, να είναι στις 7 π.μ. της Παρασκευής 21 Ιούνη έξω από την πύλη του εργοστασίου, στον Πρασσά, να φωνάξουμε μαζί ενάντια στην απόλυση», απευθύνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου, με αφορμή την απόλυση που έγινε σήμερα Πέμπτη 20 Ιούνη εκλεγμένης συνδικαλίστριας, μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου.

Στην ανακοίνωσή του το κλαδικό συνδικάτο καταγγέλλει την παράνομη επιχειρούμενη απόλυση εκλεγμένης συνδικαλίστριας, μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου, από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Επισημαίνει ότι «Οι εργοδότες δεν θέλουν τα Συνδικάτα μέσα στα πόδια τους, ώστε να μπορούν να λειτουργούν αυθαίρετα και να μην έχουν καμία αντίδραση! Η επίθεση αυτή αφορά κάθε εργαζόμενο του κλάδου, κάθε εργαζόμενο γενικά που βιώνει τα προβλήματα στους χώρους εργασίας, την απληρωσιά, την εντατικοποίηση, το πολύ χαμηλό επίπεδο μισθών, τα εργατικά ατυχήματα που αποτελούν καθημερινότητα πλέον και όλες τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες της εργοδοσίας!

Η κυβέρνηση φέρει βαρύτατη ευθύνη γιατί έχοντας πάρει τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, έχει παραδώσει στους επιχειρηματίες όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο μαζί με το ξήλωμα του συνδικαλιστικού δικαιώματος και θέλουν από κοινού να επιβάλουν στους χώρους σιγή νεκροταφείου, ιδιαίτερα απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και στην κάλυψη βασικών τους δικαιωμάτων.

Συνάδελφοι, η εξέλιξη αυτή έρχεται ενάμιση χρόνο μετά την απόλυση από την εταιρία Σαβοϊδάκης, επίσης μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου μας. Οι εργοδότες πλέον δεν λογαριάζουν νομοθεσίες και κανόνες. Το μόνο που τους φοβίζει είναι η ενότητα της εργατικής τάξης ενάντια στις ορέξεις τους.

Καλούμε όλες τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Ηρακλείου, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργάτη, να είναι στις 7 π.μ. έξω από την πύλη του εργοστασίου, στον Πρασσά, να φωνάξουμε μαζί ενάντια στην απόλυση. Δεν θα δεχθούμε μια παράνομη και εκδικητική απόλυση!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!»

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός