Συγκέντρωση συμπαράστασης το απόγευμα στους εργαζόμενους του εργοστασίου της «ΔΕΛΤΑ» από σωματεία και φορείς



Συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους του εργοστασίου της «ΔΕΛΤΑ» στο Πλατύ Ημαθίας διοργανώνουν το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιούνη σωματεία και φορείς της περιοχής.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ. έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας και την οργανώνουν το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Πέλλας – Ημαθίας, το Συνδικάτο Βιομηχανικού Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής και την ΟΓΕ.

Στο μεταξύ με νέα 24ωρη απεργία συνεχίζουν σήμερα Τετάρτη 19 Ιούνη τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «ΔΕΛΤΑ» στο Πλατύ Ημαθίας, απαιτώντας να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο και να πετάξει στην ανεργία τους εργαζόμενους που απασχολεί.

Με πρόσχημα την ανάγκη εκσυγχρονισμού, η εργοδοσία αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο που παράγει το «Γάλα ΒΛΑΧΑΣ» και εκβιάζει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τα ψίχουλα του προγράμματος «οικειοθελούς αποχώρησης» που ανακοίνωσε.

Κάτω από τις αντιδράσεις των εργαζομένων, την προηγούμενη βδομάδα, η εργοδοσία, στη διάρκεια τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας, δεσμεύτηκε να παρουσιάσει πρόγραμμα απορρόφησης των εργαζομένων από επιχειρήσεις του ομίλου στην περιοχή.

Τελικά αυτό που πρότεινε ήταν… η απορρόφηση μόλις 11 από τους 80 εργαζόμενους, με συμβάσεις… δίμηνες και τρίμηνες σε επιχειρήσεις του ομίλου, καθώς και μια φωτογραφική μόνιμη θέση στην εταιρεία «Μπαρμπα-Στάθης».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός