Εργάτης δεν άντεξε την πίεση και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας στο εργοστάσιο της «ΔΕΛΤΑ» και αυτοκτόνησε



Ενας 38χρονος εργάτης έδωσε τέλος στη ζωή του την Παρασκευή, μην μπορώντας να αντέξει τις εργοδοτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς σε βάρος του ίδιου και των συναδέλφων του στο εργοστάσιο της «ΔΕΛΤΑ» στο Πλατύ Ημαθίας.

Πρόκειται για το εργοστάσιο που η εταιρία σκοπεύει να κλείσει για να μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό.

Για να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους και τις αντιδράσεις τους, ανακοίνωσε πρόγραμμα «εθελούσιων» απολύσεων, με ασφυκτικά μάλιστα χρονοδιαγράμματα, για να εντείνει τον εκβιασμό, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο 38χρονος εργαζόμενος, που μαζί με την Ομοσπονδία και άλλους εργαζόμενους του κλάδου διεκδικούσε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, αναγκάστηκε τελικά την Τρίτη, κάτω από μεγάλες πιέσεις να υπογράψει την «εθελούσια» απόλυση, ύστερα από 10 χρόνια δουλειάς στο εργοστάσιο. Την επόμενη μέρα, όμως, επέστρεψε και ζήτησε να ανακαλέσει την υπογραφή του, πράγμα που αρνήθηκε η εργοδοσία. Λίγα 24ωρα μετά, έδινε τέλος στη ζωή του, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας όπου κατοικούσε.

Ο θάνατός του μπορεί να καταγράφεται ως αυτοκτονία, πρόκειται όμως για ένα ακόμα καραμπινάτο εργοδοτικό έγκλημα, αφού οι αφόρητες πιέσεις και οι εκβιασμοί, για να διασφαλίσει η επιχείρηση την κερδοφορία της, είναι αυτά που οδήγησαν τον εργαζόμενο στην αυτοχειρία.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός