Απεργία σε φαρμακαποθήκες που επιχειρούν να σπάσουν το 5ήμερο



Από την απεργιακή συγκέντρωση στην «ΠΡΟΦΑΡΜ»

Από την απεργιακή συγκέντρωση στην «ΠΡΟΦΑΡΜ»


Απεργία πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο, με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικού Αττικής σε φαρμακαποθήκες, οι οποίες επιδιώκουν να επιβάλουν δουλειά στους εργαζόμενους και το Σάββατο.

Από το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιούνται απεργιακές συγκεντρώσεις στις φαρμακαποθήκες της «ΠΡΟΦΑΡΜ» και του «Παπανικολόπουλου», ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας στις συγκεκριμένες και σε άλλες φαρμακαποθήκες να χτυπήσει την κατάκτηση των εργαζομένων του κλάδου για πενθήμερη εργασία, Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι συγκεντρωμένοι στην «ΠΡΟΦΑΡΜ» χαιρέτισαν το γεγονός ότι, με την επιτυχημένη κινητοποίηση η φαρμακοποθήκη έκλεισε, ενώ κατήγγειλαν την παρουσία αστυνομίας στην συγκέντρωση (Δείτε ΕΔΩ βίντεο από την συγκέντρωση στην «ΠΡΟΦΑΡΜ»)

«Με πρόσχημα το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων και την «ανάγκη» τροφοδοσίας τους, επικαλούμενοι τον ανταγωνισμό και ισχυριζόμενοι πως οι καιροί έχουν αλλάξει», σημειώνει το κλαδικό Συνδικάτο, οι ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών απαιτούν και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν επιβάλει, δουλειά και το Σάββατο, έχοντας σύμμαχο συγκεκριμένες δημοτικές αρχές που τους παρέχουν τη σχετική άδεια λειτουργίας.

«Το Σαββατοκύριακο είναι για την ξεκούρασή μας, ανήκει σε μας και στις οικογένειές μας, δεν τους το χαρίζουμε στο όνομα κανενός ανταγωνισμού», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο και απαιτεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων την υπογραφή κλαδικής σύμβασης, που να κατοχυρώνει τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός