ΠΑΜΕ: Διεθνής συνάντηση συνδικάτων του εμπορίου της ΠΣΟ



Από τη διεθνή συνάντηση

Από τη διεθνή συνάντηση


Την Τετάρτη, 26 Ιουνίου, φιλοξενήθηκε στην Αθήνα συνάντηση Συνδικάτων του Εμπορίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Θέμα της συνάντησης ήταν η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στις πολυεθνικές του εμπορίου «Carrefour», «LIDL», «LeroyMerlin» κ.α. Στη συνάντηση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εμπορίου CGT Commerce της Γαλλίας, συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι συνδικάτων εμπορίου από την Ισπανία, την Κύπρο, την Τσεχία και από την Ελλάδα το ΠΑΜΕ. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα βήματα συντονισμού της δράσης τους και ανάπτυξης κοινών πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα.

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εμπορίου CGT Commerce της Γαλλίας επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά. Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία της CGT Commerce, που είναι η μεγαλύτερη Ομοσπονδία της Γαλλίας, ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Γαλλία και τη δράση της Ομοσπονδίας τους, καθώς και για την απόφαση τους, πριν λίγες βδομάδες, να γίνουν μέλη της ΠΣΟ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός