Αυξήσεις ψίχουλα στις Συλλογικές Συμβάσεις στα πληρώματα πλοίων ακτοπλοΐας



Αυξήσεις ψίχουλα στις Συλλογικές Συμβάσεις στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019 συμφώνησαν οι εφοπλιστές με τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων σημειώνουν:

«Παρά την καθολική – μαχητική συμμετοχή των ναυτεργατών στην 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία στις 3 Ιούλη για τις ΣΣΕ, ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία και την αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, για άλλη μια φορά ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΠΝΟ συμφώνησε σήμερα σε αύξηση 2% για το 2019, υπονομεύοντας το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων των ναυτεργατών.

Εφοπλιστές και εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, υπερασπιστές του κοινωνικού εταιρισμού και του λιγότερου κακού, δεν διστάζουν να παζαρεύουν ακόμα και θέσεις εργασίας για τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις που έχουν επιδεινωθεί και από το ν.4150/2013, με τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας με 14 – 16 ώρες την μέρα, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.

Η επίθεση των εφοπλιστών και συνολικά του κεφαλαίου θα ενταθεί σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, η εναλλαγή της κυβέρνησης από την ΝΔ σηματοδοτεί τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να συνεχίσουμε στο δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα, να απομονώσουμε τα φερέφωνα των εφοπλιστών, τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, με την ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός