ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Καταγγέλλει τις 21 απολύσεις συμβασιούχων



«Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ για τις απολύσεις 21 συναδέλφων συμβασιούχων που ανακοίνωσε ξαφνικά την Παρασκευή 26/7/2019.

Το πρόσχημα περί «αξιολόγησης» χρησιμοποιείται ως κάλυψη δικαιολόγησης των απολύσεων -μη ανανεώνοντας τις συμβάσεις τους- κρύβοντας έτσι το πραγματικό της πρόσωπο.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων και τι εννοούν ανάπτυξη έχουν αρχίσει ένα – ένα να τα νιώθουν στο πετσί τους και να τα καταλαβαίνουν καλά όχι μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και όλες οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες.

Η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ αξιοποιεί στο έπακρο όλους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους που ψήφισαν όλες μαζί οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κ.ά., αλλά και την καταστροφική ολοκλήρωσή τους από την τελευταία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ουσιαστικά και τυπικά ξεπούλησε και ιδιωτικοποίησε το Σιδηρόδρομο.

Στην ίδια πολιτική κατεύθυνση με καλύτερο μείγμα πολιτικής προς όφελος των ιδιωτών «επενδυτών» καυχιέται ότι θα συνεχίσει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Τονίζουμε επίσης ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο Εργασίας έχει πολιτικές ευθύνες για τις απολύσεις, δεν πρέπει να κωφεύει τη στιγμή μάλιστα που τόσο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και η ΕΕΣΣΤΥ έχουν συμβάσεις που εμπλέκεται άμεσα το κράτος, όπως των ΥΓΟΣ, ΓΑΙΑΟΣΕ κ.λπ.

Με λίγα λόγια, ο ελληνικός λαός με ευθύνη των κυβερνήσεων θα τους παρέχει γη και ύδωρ και ως αντάλλαγμα οι εταιρείες αυτές θα απολύουν;

Αυτό που πρέπει συμπερασματικά να κατανοήσουν οι εργαζόμενοι είναι ότι πλέον ο αγώνας για δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη εργασιακά δικαιώματα είναι μονόδρομος.

Η λύση δεν έρχεται μέσα από τη στήριξη των αστικών κομμάτων και κυβερνήσεων που είναι ταγμένες να υπηρετήσουν τις ανάγκες της εργοδοσίας, του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Η λύση δεν θα έρθει μέσα από την υποταγή και το συμβιβασμό, την προσαρμογή στη σημερινή αναγκαιότητα που τους καλεί ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός και παρατάξεις (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ).

Τα όποια κροκοδείλια δάκρυα χύνουν τώρα είναι για να κρύψουν τις μεγάλες τους ευθύνες της αποδοχής και συμμετοχής τους στην υλοποίηση τόσο των ιδιωτικοποιήσεων όσο και των αντιλαϊκών, αντεργατικών νόμων.

Δεν μπορούν να σας ξεγελάσουν αυτοί που λιβάνιζαν τους Ιταλούς ως καλούς επενδυτές, αυτοί που πανηγύριζαν, έτρωγαν και έπιναν και χαριεντιζόντουσαν μαζί με τους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις διοικήσεις των εταιρειών την ώρα που ξεπουλούσαν το Σιδηρόδρομο.

Δεν μπορούν να σας ξεγελάσουν και να γίνονται όψιμοι τιμητές υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων αυτοί που υπέγραψαν 9 ημέρες δουλειά και κατάργησαν το 5νθημερο.

Δεν μπορούν να γίνονται τιμητές σήμερα εκείνοι όντως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων που «φύγανε για να σώσουν τον εαυτό τους» τώρα να κάνουν ότι αγωνιούν γι’ αυτούς που παραδώσανε στους ιδιώτες.

Δεν μπορούν να σας ξεγελάσουν αυτοί οι συνδικαλιστές που δεν έβγαλαν άχνα για οκτώ (8) απολύσεις το φθινόπωρο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ χωρίς καν πειθαρχικό.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ίδια η πείρα της ζωής είναι αυτή που πρέπει να σας οδηγήσει και αυτή λέει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει οι ίδιοι να πρωτοστατήσουν στην ταξική τους οργάνωση και με τον αγώνα τους για να εμποδίσουν και να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές.

Είναι αυτό που καθημερινά η ΔΕΣΚ-Σ και το ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ στους χώρους δουλειάς καλεί τους εργαζόμενους ενωμένοι μαζικά και όχι ατομικά να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Καλούμε τη διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ να πάρει πίσω τώρα τις απολύσεις.

Καλούμε τα Σωματεία και την ΠΟΣ άμεσα να πάρουν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αιτήματα:

  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις – καμία απόλυση εργαζόμενου.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Κατάργηση κάθε άλλης μορφής εργασιακών σχέσεων (μπλοκάκια, ατομικές συμβάσεις, ενοικιαζόμενοι κ.λπ.). Προσλήψεις όλων και ένταξή τους στο τακτικό προσωπικό.
  • Πρόσληψη όλων των μαθητών που τελειώνουν τη σχολή μαθητείας και ένταξή τους στο τακτικό προσωπικό.
  • 5νθημερο, 35ωρο.
  • Να ενημερωθούν με συγκεντρώσεις όλοι οι εργαζόμενοι και με συνελεύσεις να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι απολύσεις δε θα περάσουν».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός