ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Με μαχητική κινητοποίηση πέτυχαν την αναβολή της συνεδρίασης του ΕΔΣΝΑ για την επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής



Με τη μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 31 Ιούλη, στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, συνδικάτα και φορείς της Δυτικής Αττικής, του Δήμου Φυλής και ο Δήμος Πετρούπολης πέτυχαν την αναβολή της σημερινής προγραμματισμένης συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ν. Αττικής) ενάντια στην επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής. Ταυτόχρονα δήλωσαν ότι παραμένουν σε αγωνιστική επιφυλακή προκειμένου να εμποδίσουν νέα απόπειρα επέκτασης της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής. 

Η συγκέντρωση

Με συνθήματα όπως: «Μιλάτε για ανάπτυξη, μιλάμε για ζωή. Να κλείσει τώρα η χωματερή», «Έξω τα σκουπίδια από τη Φυλή. Να κλείσει τώρα η χωματερή» και «Η πολιτική σας τσακίζει το λαό. Φτώχεια, ανεργία και σκουπιδαριό»συνδικάτα και φορείς της Δυτικής Αττικής, του Δήμου Φυλής και ο Δήμος Πετρούπολης πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ αντιδρώντας στην επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής!  

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης.

Ο Γ. Πρωτούλης σημείωσε πως «υπάρχει πλήρης συμφωνία και συνεννόηση στους χειρισμούς, ανάμεσα στην κ. Δούρου την πρώην περιφερειάρχη και τον κ. Πατούλη που θα αναλάβει σε λίγο, ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για να επιβληθεί με το «νόμο και την τάξη» ο σχεδιασμός για τα απορρίμματα που απέρριψε τα προηγούμενα χρόνια ο λαός του λεκανοπεδίου. Ο οποίος σχεδιασμός προβλέπει η δυτική Αθήνα και το Θριάσιο να συνεχίσουν να ζουν μέσα στον καρκίνο, με επέκταση της χωματερής, με εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων,  με εργοστάσια και καύσεις, με νέες χωματερές ίδιου τύπου όπως στο Γραμματικό, με την ενεργοποίηση του νόμου που δίνει ακόμα και τα ανενεργά λατομεία στη διαχείριση των απορριμμάτων και φυσικά ένας τρελός χορός εκατομμυρίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους, για τους περιβόητους επενδυτές, για τα μεγάλα μονοπώλια που θα θησαυρίσουν γεμίζοντας καρκίνο όλη την Αττική εκμεταλλευόμενοι τους ίδιους τους εργαζόμενους που θα απασχολούν σε άθλιες εργασιακές συνθήκες και ξεζουμίζοντας τους φορολογούμενους της Αττικής με 10 χαράτσια που θα πληρώνουν για τη διαχείριση αυτών των περιβόητων απορριμμάτων».  «Εδώ θα είμαστε, πιο πολλοί την επόμενη φορά, πιο μαζικοί με περισσότερα σωματεία και φορείς, έχει έρθει η ώρα να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη λίγων», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Β. Σίμος είπε πως προσπαθούν για δεύτερη φορά «στα μουλωχτά» να περάσουν την επέκταση της Φυλής. «Μία μέσα στη Μ. εβδομάδα, δεύτερη αρχές Αυγούστου. Κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να υλοποιήσουν μία πολιτική εχθρική στο λαό της δυτικής Αθήνας και της δυτικής Αττικής», είπε χαρακτηριστικά και πως στόχος είναι να εξυπηρετηθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι «εις βάρος της υγείας μας, της ίδιας μας της ζωής και βεβαίως του περιβάλλοντος. Θα μας βρούνε απέναντί τους, όποτε προσπαθούν να συνεδριάζουν».

Επίσης ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, ανέφερε πως «η κυβέρνηση, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ ακόμα και στον τομέα των απορριμμάτων, το βλέπουν σαν χρυσό. Αυτό δήλωνε η Ρ. Δούρου σε όλα τα προηγούμενα ΔΣ. Δεν διστάζουν μάλιστα να παίξουν και με τις ανθρώπινες ζωές αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν σκάσει αυτή η βόμβα δεν θα επηρεάσει μόνο τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της δυτικής Αθήνας αλλά ολόκληρης της Αττικής». 

Η Ελένη Καμαρινοπούλου, από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, υπογράμμισε πως «αυτό το έγκλημα ούτε θα το ανεχτούμε, ούτε θα το επιτρέψουμε», ενώ η Γεωργία Δελή, εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων Δήμου Φυλής είπε πως «εμείς, οι απόμαχοι της δουλειάς όχι όμως της ζωής, μαζί με τα άλλα σωματεία της περιοχής, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα περιβάλλον υγιές, για εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας». 

Την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης, ανακοίνωσε στη συγκέντρωση, ο Βασίλης Πετρόπουλος, γγ της ΠΟΕ – ΟΤΑ με τη ΔΑΣ.

Η συμβολική κατάληψη

Νωρίτερα, σε συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ προχώρησαν μέλη του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και εργαζόμενοι του κλάδου, αντιδρώντας στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ με θέμα να προχωρήσει η επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής. 

Στο πλαίσιο της συμβολικής κατάληψης ανάρτησαν πανό εντός του χώρου συνεδρίασης του ΔΣ στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, τα οποία ανέγραφαν: «Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής. Κανένας δεν μπορεί να παίξει με τις ζωές μας» και «ΟΤΑ για τους δημότες και όχι για τους ιδιώτες».

Τελικά για την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΣΔΝΑ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των σωματείων ο γγ του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου. 

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής επισημαίνει πως «τα τερτίπια της ηγεσίας του ΕΔΣΝΑ και της κυρίας Δούρου για την επέκταση της χωματερής δεν πέρασαν. Οι εργαζόμενοι και οι φορείς όχι μόνο δεν αιφνιδιάστηκαν αλλά αντιθέτως αυτοί που αιφνιδιάστηκαν ήταν το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ. Τους προειδοποιούμε για ακόμα μια φορά. Να μην τολμήσουν. Ό,τι κι αν κάνουν, όσο και να προσπαθούν θα μας βρίσκουν μπροστά τους».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός