Για την επίσκεψη του αμερικανού πτέραρχου Τόντ Γουόλτερς στη Λάρισα



Για την επίσκεψη του αμερικανού πτέραρχου Τόντ Γουόλτερς στη ΛάρισαΗ κυβέρνηση της Ν.Δ.-παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ- συνεχίζει την πολιτική της ασφυκτικής εμπλοκής της χώρας στα σχέδια του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή στη μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση

Την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα επισκέφτηκε αυτές τις ημέρες (23-7-1919) ο  Ανώτατος Διοικητής Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) και διοικητής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη ( US European Command – USEUCOM ) πτέραρχος Τόντ Γουόλτερς. Η επίσκεψη του Τέντ Γουόλτερς έγινε μετά και τη συμφωνία για παράταση ενός ακόμα έτους της παραμονής στην 110 Π.Μ. Λάρισας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-Reaper της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ (κατασκοπευτικών αεροσκαφών τύπου DRONES), τα οποία υπό το πρόσχημα αλλεπαλλήλων συνεκπαιδεύσεων, περιπολούν με επίκεντρο την Ελλάδα στο τρίγωνο Αφρική- Μέση Ανατολή- Μαύρη Θάλασσα.

Ο Τοντ Γουόλτερς ήρθε για έλεγχο και αυτοψία στο αεροδρόμιο της Λάρισας προκειμένου να εξετάσει και τη δυνατότητα της μελλοντικής φιλοξενίας των θηριωδών σε μέγεθος και εκτεταμένων δυνατοτήτων κατασκοπευτικών και πολεμικών αεροσκαφών «GLOBAL HAWK”.

Στα σχέδια των Αμερικανών είναι επίσης η πιο έντονη παρουσία τους στο Στεφανοβίκειο (ήδη τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε η εκφόρτωση 70 ελικοπτέρων από το αμερικανικό φορτηγό πλοίο OCEAN GIANT, ενώ αναμένεται να αφιχθεί η Αμερικανική Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία με χιλιάδες πεζοναύτες και ελικόπτερα διαφόρων τύπων.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ.-παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ- συνεχίζει την πολιτική της ασφυκτικής εμπλοκής της χώρας στα σχέδια του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, ενώ συσκοτίζει συνειδητά τους τεράστιους κινδύνους που έχει αυτή η πολιτική τους για το λαό και εξωραϊζουν παραπλανητικά τον ρόλο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Αποκρύπτουν ότι με αυτόν τον τρόπο μετατρέπουν τη Λάρισα και το Βόλο αλλά και όλη τη χώρα μας σε μαγνήτη πολέμου, που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας, ενώ οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, τον «στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ», την «εμβάθυνση» της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τη μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση από την Αλεξανδρούπολη ως την Σούδα.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

  • Να φύγουν τα αμερικάνικα drones από την πόλη μας, να μη εγκατασταθούν νέα.
  • Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο  του.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – 25 Ιουλίου 2019

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός