«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Καταγγέλλει «πογκρόμ εκβιασμών» σε βάρος των εργαζομένων στο RBU



«Πογκρόμ εκβιασμών» από την εργοδοσία και τους ανθρώπους της σε βάρος των εργαζομένων στο τμήμα «κόκκινων» δανείων (RBU) της Τράπεζας Πειραιώς, με σκοπό τον εκφοβισμό τους για να αποδεχτούν τη μεταφορά τους σε νέα εταιρεία την οποία ελέγχει η σουηδική «Intrum», καταγγέλλει το «Aγωνιστικό Μέτωπο» στην Τράπεζα Πειραιώς και καλεί τα σωματεία της τράπεζας «σε άμεση αντίδραση με παρέμβαση στα RBU και στη Διοίκηση».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο τμήμα «κόκκινων» δανείων της Τράπεζας Πειραιώς, παρά την υπονομευτική στάση που κράτησαν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) και στα επιχειρησιακά σωματεία, αντιτάχθηκαν σθεναρά, με πολυήμερη απεργία στις αρχές Ιούνη, στο σχέδιο της τράπεζας να μεταβιβάσει το τμήμα RBU, μαζί με τους 1.200 εργαζόμενους σε αυτό, στη νέα εταιρεία.

Οπως καταγγέλλει το «Αγωνιστικό Μέτωπο», «παρά την «ιστορική» συμφωνία (της ντροπής) μεταξύ τράπεζας ΟΤΟΕ – Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς» που ακολούθησε, «τις τελευταίες ώρες τα τηλέφωνα των συναδέλφων στα RBU έχουν ανάψει από πιέσεις του στιλ «ή Intrum ή εθελούσια ή απόλυση»».

Επιπλέον, καταγγέλλει ότι «τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται κύμα μεταθέσεων συναδέλφων για να «βάλουν μυαλό» οι μετατιθέμενοι, αλλά πολύ περισσότερο για να φοβηθούν οι υπόλοιποι. Π.χ. η τράπεζα μετέθεσε συνάδελφο από το κατάστημα Διδυμοτείχου στο κατάστημα Σαμοθράκης. Μετέθεσε συναδέλφισσα, μητέρα δύο παιδιών (μονογονεϊκή οικογένεια), από το κατάστημα Ν. Κρήνης Θεσσαλονίκης (όπου διαμένει) στο κατάστημα Χαλάστρας, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά. Η Τράπεζα, αντιμετωπίζοντας άμεσο κίνδυνο να πέσουν έξω τα σχέδιά της (παταγώδης αποτυχία τελευταίας «εθελούσιας» και άρνηση – εναντίωση του συνόλου ουσιαστικά των συναδέλφων των RBU να μετακινηθούν στην Intrum), χρησιμοποιεί τα δύο τελευταία όπλα της σε μια συντονισμένη επιχείρηση: α) Τον εκφοβισμό από την ίδια και β) την ΟΤΟΕ, τον ΣΕΤΠ και άλλους «συνδικαλιστικούς υπαλλήλους» της, που τους ξαμόλησε στους χώρους δουλειάς να πείσουν τους συναδέλφους για την «ιστορική» συμφωνία – ντροπή με την τράπεζα, την ώρα που οι συνάδελφοι των RBU, ξεπερνώντας κάθε ανθρώπινο φόβο και ανασφάλεια, δίνουν την προσωπική τους (και συλλογική) μάχη στις «προσωπικές συναντήσεις»».

Απευθυνόμενο στους εργαζόμενους, το «Αγωνιστικό Μέτωπο» υπογραμμίζει: «Οι μέρες είναι κρίσιμες. Οπλιστείτε με επιμονή, υπομονή, οργάνωση. Στηριχτείτε στην αλληλεγγύη των συναδέλφων. (…) Τα μηνύματα από όλα τα τμήματα είναι εξαιρετικά καλά: Ακόμα και οι ελάχιστοι συνάδελφοι που σκέφτονταν μήπως πάνε στην Intrum, άλλαξαν γνώμη μετά τη συμφωνία – ντροπή ΟΤΟΕ – ΣΕΤΠ και τη συνένοχη σιωπή και άλλων συλλόγων και συνδικαλιστών (…) Χέρι χέρι, στηριγμένοι στην απόφασή μας να δουλέψουμε, να ζήσουμε και εμείς και οι οικογένειές μας, στηριγμένοι στην αλληλεγγύη μας, διώχνουμε το φόβο (…) Ψηλά το κεφάλι, συνεχίζουμε τη μαζική εναντίωση».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός