«Το καπλάνι της βιτρίνας» στη Θεσσαλονίκη με τη νέα σεζόν



«Το καπλάνι της βιτρίνας» «ζωντανεύει» από τον Οκτώβρη, στο ανακαινισμένο Θέατρο «Αμαλία» στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας πρεμιέρα στις 6 Οκτώβρη.

Το αγαπημένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη διασκευάστηκε από την Ανδρομάχη Χρυσομάλλη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και θεατρολόγο και ανέβηκε για πρώτη φορά την περίοδο 2015 – 2016 στην Αθήνα. Μια παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, άρτια καλλιτεχνικά και αισθητικά, αντάξια του κλασικού πλέον μυθιστορήματος, σε μια μεγάλη παραγωγή με 11 ταλαντούχους ηθοποιούς και συντελεστές, με προβολές 3D και Video art, όμορφα σκηνικά από τον Γιάννη Μετζικώφ και μουσική του Μιχάλη Αβραμίδη, που μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στο Λαμαγάρι, στο «σκηνικό» των παιδικών χρόνων της Άλκης Ζέη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η συγγραφέας για το πρώτο ανέβασμα της παράστασης στο Θέατρο «Βρετάνια» το 2015, «πήγα με πολλή αγωνία να δω «Το καπλάνι της βιτρίνας» διασκευασμένο στο θέατρο. (…) Άνοιξε η αυλαία μα δεν έβλεπα θέατρο. Είδα τον εαυτό μου μικρό κοριτσάκι και την αδελφή μου, τον παππού, τις θείες, τους μικρούς φίλους και τον μεγαλύτερο ξάδελφό μας. Στο βάθος το αγαπημένο μου Μαλαγάρι, τη θάλασσα με τα κύματα και κάπου ψηλά το καπλάνι να με κοιτάζει με το γαλάζιο του μάτι. (…) Δεν ξέρω ποιος συγγραφέας είχε τέτοια τύχη, να ξαναζήσει τα παιδικά του χρόνια. Πρέπει να έβαλαν πολλή αγάπη και πολύ κόπο όλοι οι συντελεστές ανεξαιρέτως. Τους ευχαριστώ λοιπόν γι’ αυτό το αξέχαστο ταξίδι».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός