ΔΑΣ-ΟΑΣΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ



30/8/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις οδικών συγκοινωνιών.
Προς όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα τη συλλογική οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων. Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. να βάλει τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο.

Καλούμε τα ΔΣ όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων του χώρου και της ομοσπονδίας συνδικάτων μεταφορών Ελλάδας , να καταγγείλουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, να συνεδριάσουν άμεσα, να δώσουν ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση.
Να πάρουν απόφαση απεργιακής κινητοποίησης όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα της απεργίας.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλους τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα!
Να απαντήσουμε αγωνιστικά και απεργιακά στη βρώμικη επιχείρηση της κυβέρνησης να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!
Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους απεργοκτόνους νόμους που ψήφισε το 2018, εντείνει την αντεργατική επίθεση.
Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις παραγγελίες του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων, θέλει να τελειώνει μία και καλή με οποιαδήποτε οργανωμένη φωνή αμφισβήτησης και σύγκρουσης μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.
Επιχειρούν από κοινού σχέδιο καθυπόταξης των σωματείων στην εργοδοσία και τα συμφέροντά της!
Για τον εργάτη που παλεύει για το ψωμί του και τη ζωή του, απαιτούν καθολική συμμετοχή και με πλήρες φακέλωμα σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες που συμμετέχει, ενώ η κυβέρνηση αποφασίζει παρότι αποτελεί το 40% του 58% του εκλογικού σώματος.
Το ηλεκτρονικό φακέλωμα είναι το μέσο ώστε να γνωρίζει η εργοδοσία ανά πάσα ώρα και στιγμή, ποιοι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, αν συμμετέχουν στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες και στις συνελεύσεις και τι ψηφίζουν.
Καμία ανοχή στην κρατική-εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα!
Πάρα το ότι με στοιχεία το 90% των απεργιών βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές αυτό δεν τους αρκεί!
Ο στόχος είναι το 100% των απεργιών να βγαίνουν παράνομες, οι αγωνιστές να διώκονται και τα σωματεία να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος.

Παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα διαφύλαξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων μπροστά σε κάθε ενδεχόμενο που μπορεί στο μέλλον να τους δημιουργήσει προβλήματα, να τους βάλει εμπόδια στην υλοποίηση της πολιτικής τους.
Αυτή είναι η κανονικότητα που αναφέρουν και διαλαλούν!
Θέλουν τους εργαζόμενους συμβιβασμένους με τα ψίχουλα και παράλληλα φιμωμένους, χωρίς δικαιώματα!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός