Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ για την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε οικογένεια ανέργουΦωτο αρχείου

Φωτο αρχείου


Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λάρισα, την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη στις 10 π.μ., απαιτώντας την επανασύνδεση της παροχής ρεύματος σε οικογένεια ανέργου θα πραγματοποιήσουν το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λάρισας.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Η «επιστροφή στην κανονικότητα» και η «ανάκαμψη» που ευαγγελίζεται και για την οποία κομπάζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση με ακόμη χειρότερους όρους της ίδια αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρέτησε τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν θα ανατρέψει την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο λαός μας, αλλά θα ξεκληρίζει μέρα με την μέρα ακόμη περισσότερους, δείχνοντας στην ουσία ποιους εξυπηρετεί.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που βιώνει καθημερινά η εργατική τάξη είναι το παράδειγμα της οικογένειας του συναδέλφου και συμπολίτη μας Κώστα Λασκαράκη, άνεργου – πρώην μάγειρα που τα σοβαρά προβλήματα υγείας τον ανάγκασαν να σταματήσει να εργάζεται. Η οικογένεια βιώνει την απόλυτη φτώχεια, αφού καλείται να ανταπεξέλθει μόλις με 150 ευρώ το μήνα του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά εδώ και τρεις μήνες ζούνε χωρίς ρεύμα, αφού δεν μπορούνε να πληρώσουν τους λογαριασμούς με αποτέλεσμα να έχει φτάσει το χρέος στα 13.000 ευρώ. Μάλιστα από χτες αντιμετωπίζει και την απειλή διακοπής της παροχής νερού καθώς η ΔΕΥΑΛ του απέστειλε ειδοποιητήριο για χρέος 100 ευρώ!!!

Την Πέμπτη, στις 10.00 π.μ το Εργατικό Κέντρο Λάρισας μαζί με το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λάρισας θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ, ζητώντας και απαιτώντας το αυτονόητο.

Την άμεση επανασύνδεση της παροχής του συναδέλφου μας!!!

Παλεύουμε:

Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φυσικού αερίου σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες. Μείωση 50% των τιμολογίων ΔΕΚΟ.

Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων. Ρεύμα φθηνό για το λαό.

Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυχείων. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ύδρευση).

Ζητάμε και απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους:

Επίδομα 600 ευρώ το μήνα σε όλους τους ανέργους, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας, χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειες τους, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

Συνταξιοδότηση στα 50 χρόνια για αυτούς που συμπληρώνουν δύο χρόνια ανεργίας και έχουν 4.050 ημέρες ασφάλισης.

Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος ή απλήρωτος, με παράλληλη κατάργηση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας.

Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για χορήγηση δωρεάν τροφίμων, ειδών ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής στους ανέργους.

Δωρεάν παροχή των απαραίτητων σχολικών ειδών στα παιδιά των ανέργων».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 632763Συνολικές αναγνώσεις:
  • 284Αναγνώσεις σήμερα:
  • 298500Συνολικοί επισκέπτες:
  • 142Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ