Όχι άλλη κοροϊδία τώρα απόφαση για απεργία.



 

Ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός που εκφράζεται μέσα από τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΜΕΤΑ, και διάφορων τάχα ανεξάρτητων οι οποίες έχουν την πλειοψηφία στα σωματεία του κλάδου, κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τον κλάδο στο σκοτάδι και την αδράνεια για ακόμα μια φορά.

Με προσχήματα και υπεκφυγές αρνούνται να πάρουν σαφείς και ξεκάθαρες αποφάσεις κινητοποιήσεων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, που περιέχει σειρά αντεργατικών νόμων.

Με προσχήματα, αναβολές διοικητικών συμβουλίων δίνουν τον απαιτούμενο χρόνο στη κυβέρνηση να προχωρήσει.

Η άρνηση τους να πάνε σε Γενικές Συνελεύσεις με προτάσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση, να ενημερώσουν και να δώσουν το λόγο στους συναδέλφους, στοχεύει στην απομαζικοποιήση των σωματείων και στην απαξίωση των συλλογικών μας οργάνων.

Αυτή τη στάση τους αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και προσπαθεί να βάλει χέρι στα σωματεία, φέρνοντας νόμο που καταργεί ουσιαστικά τη δυνατότητα να συζητούν οι εργαζόμενοι στις Γενικές Συνελεύσεις.

Τη Διαχρονική και συμβιβασμένη στάση τους γενικότερα αξιοποιούν οι κυβερνήσεις για να καταργήσουν τις ΣΣΕ μέσα από τη “ρήτρα εξαίρεσης”.

Συνάδελφοι -σσες τους ξέρουμε, τους μάθαμε πίνουν νερό στο όνομα της εργοδοσίας. Δεν συναντώνται οι αγωνίες μας και οι ανάγκες μας!

Τώρα ο κάθε συνάδελφος να τους γυρίσει τη πλάτη και να συναντηθεί στο δρόμο με εκείνα τα σωματεία, εκείνους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, υπερασπίζονται κατακτήσεις, που διεκδικούν και τιμούν την εργατική τάξη,
να συναντηθεί με το ΠΑΜΕ ανοίγοντας την αυλαία των κινητοποιήσεων απόψε στις 19:00 στα προπύλαια, συνεχίζοντας με ΑΠΕΡΓΙΑ στις
24 Σεπτέμβρη.

Η εργοδοσία και τα κόμματα που την στηρίζουν θα μας βρει απέναντι έστω και χωρίς τις αποφάσεις των συνδικάτων μας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός