Δυναμική κινητοποίηση για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα (VIDEO – ΦΩΤΟ



«Στη Ζώνη και στους κλάδους ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Σε φτώχεια και ανεργία θέλουνε σιγή, μπράβος του συστήματος η Χρύση Αυγή», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στο Κερατσίνι στην πορεία σωματείων και φορέων γα τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Λαού.

«Χρυσαυγίτες, τσιράκια των αφεντικών, θα σας τσακίσει η πάλη των λαών», έγραφε το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ανάλογα πανό είχαν και οι Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Κορυδαλλού.

Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν, όπου μίλησε ο Άκης Αντωνίου, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο οποίος τόνισε πως «η σημερινή μας συγκέντρωση, όπως και όσες έχουμε οργανώσει μέχρι τώρα, δεν είναι ένα μνημόσυνο, είναι ένα κάλεσμα από την πλευρά των οργανωμένων δυνάμεων του ταξικού κινήματος σε εγρήγορση, σε επαγρύπνηση απέναντι στις επιθέσεις που δεχόμαστε», προσθέτοντας πως «δεν χωρά σε κανέναν μας ο εφησυχασμός από το γεγονός ότι το ναζιστικό μόρφωμα, κάτω και από τη δράση του ταξικού κινήματος, βρέθηκε εκτός Βουλής». (Δείτε βίντεο εδώ και διαβάστε παρακάτω όλη την ομιλία)

«Στους εφοπλιστές κάνουν πλάτες, της Χρυσής Αυγής οι μαχαιροβγάλτες» και «Έσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού, βρώμισε ο τόπος με μπόχα φασισμού», φώναζαν κατά τη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής και ο Σπύρος Χαλβατζής, πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.

Η ομιλία του Άκη Αντωνίου

Σήμερα 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής, λίγα μέτρα από τον χώρο που βρισκόμαστε. Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις μέρες μετά τη δολοφονική ενέδρα που έστησαν οι φασίστες σε συναδέλφους μας συνδικαλιστές, κομμουνιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και αφού είχαν δοκιμάσει τη δολοφονική τους δράση σε μετανάστες εργάτες και σε νέους ανθρώπους.

Έχει ιδιαίτερη σημασία κάθε χρόνο αλλά και στην καθημερινή μας δράση να μένει ζωντανή η μνήμη από εκείνες τις μέρες σαν την κορύφωση, από την πλευρά της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, στην προσπάθεια που έκανε να τρομοκρατήσει, να φοβίσει κάθε έναν και μια από εμάς που προσπαθούμε να δώσουμε τη μάχη για την καλυτέρευση της ζωής μας.

Πρέπει να θυμόμαστε εκείνες τις μέρες για το πού μπορούν να φτάσουν όλοι αυτοί που στήριξαν και τάισαν τους φασίστες, για το τι εγκλήματα είναι έτοιμοι να κάνουν, προκειμένου να έχουν έναν κόσμο τρομοκρατημένο, φοβισμένο, έτοιμο να δεχτεί να χειροτερεύουν καθημερινά οι συνθήκες της ζωής του προς όφελος των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η σημερινή μας συγκέντρωση, όπως και όσες έχουμε οργανώσει μέχρι τώρα, δεν είναι ένα μνημόσυνο, είναι ένα κάλεσμα από την πλευρά των οργανωμένων δυνάμεων του ταξικού κινήματος σε εγρήγορση, σε επαγρύπνηση απέναντι στις επιθέσεις που δεχόμαστε.

Δεν χωρά σε κανέναν μας ο εφησυχασμός από το γεγονός ότι το ναζιστικό μόρφωμα, κάτω και από τη δράση του ταξικού κινήματος, βρέθηκε εκτός Βουλής.

Ήταν τεράστια η συμβολή μας με τη στάση που κρατήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, ώστε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων της να πάψουν να τους στηρίζουν. Το κάλεσμά μας για καμιά ανοχή απέναντί τους, η συνεχής παρουσία μας με συγκεντρώσεις και κάθε μορφής δράση, όπου εμφανίζονταν να χύσουν το δηλητήριό τους, βοήθησαν στο μέγιστο ώστε σήμερα να είναι καταδικασμένοι στο μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων και του λαού.

Ας σκεφτεί ο καθένας μας σε τι φάση θα ήμασταν τώρα αν είχαμε κρατήσει τη στάση ανοχής που κράτησαν μια σειρά από πολιτικές δυνάμεις.

Από την προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που φωτογραφίζονταν μαζί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που στο όνομα μιας δίκαιης δίκης βρισκόμαστε στον πέμπτο χρόνο με τεράστιες ευθύνες από την πλευρά τους, που στο όνομα της ίσης προβολής δεν αρνήθηκαν σε μια σειρά περιπτώσεις να παραχωρήσουν χώρους και προβολή στα φασιστοειδή μέχρι και στις τελευταίες εκλογές.

Ας σκεφτούμε τη στάση που κράτησε και κρατά η Νέα Δημοκρατία και πριν σαν αντιπολίτευση αλλά και τώρα σαν κυβέρνηση. Από τη μια καταδικάζει τις πρακτικές και τις μεθόδους, και από την άλλη υιοθετεί σε μια σειρά από ζητήματα τις θέσεις που έχει η Χρυσή Αυγή, από την κοινή κάθοδο στα συλλαλητήρια για το λεγόμενο μακεδονικό ζήτημα όπου χέρι – χέρι με τους χρυσαυγίτες κατέβαιναν στις πλατείες, μέχρι τα ζητήματα της μεταναστευτικής πολιτικής, την ενίσχυση του δόγματος «νόμος και τάξη» και την ένταση της καταστολής.

Το συμπέρασμα που βγάζουμε για ακόμη μια φορά είναι ότι το δυνάμωμα της επίθεσης απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Η όξυνση της εκμετάλλευσης, η εργοδοτική τρομοκρατία, είναι «νύχι – κρέας» με το φασισμό. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, τα υπολείμματά της, τα όποια νέα φασιστικά μορφώματα δημιουργηθούν θα έχουν ως στόχο την υπεράσπιση του κεφαλαίου και το χτύπημα του εργατικού κινήματος. Έτσι θα αναλαμβάνουν πάντα την πιο βρώμικη δουλειά, ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, ενάντια στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών.

Οι φασίστες διαχρονικά όπλο στα χέρια του κεφαλαίου

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνει την επίθεση στα εργατικά – λαϊκά στρώματα, έτσι ώστε να διευκολύνονται οι όροι κερδοφορίας του κεφαλαίου. Τα χαμηλά μεροκάματα, το χτύπημα των ΣΣΕ, τα λειψά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, το κόψιμο κοινωνικών δικαιωμάτων, η φοροληστεία, η ακρίβεια, όπως π.χ. με τις αυξήσεις στη ΔΕΗ είναι η μια όψη της επίθεσης.

Ταυτόχρονα, κλιμακώνεται η συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ να έρχεται αρχές Οκτώβρη στη χώρα μας για την ανανέωση και επέκταση της συμφωνίας για τις βάσεις.

Σε συνθήκες που οι ανταγωνισμοί μεγαλώνουν, το κεφάλαιο θέλει το εργατικό – λαϊκό κίνημα να είναι στο γύψο. Αυτό εξυπηρετεί η διάταξη που φέρνει η ΝΔ για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων, έτσι ώστε να αποτρέπει αγώνες και κινητοποιήσεις που θα γεννά η βάρβαρη πολιτική τους.

Δεν φτάνει στην εργοδοσία ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που δυσκολεύει την πραγματοποίηση της απεργίας, ούτε θα αρκεστεί στο νομοθέτημα φέρνει η ΝΔ. Ξέρουν καλά ότι την πάλη των αποφασισμένων εργατών δεν μπορούν να την αποτρέψουν με χαρτιά, γι’ αυτό και έχουν ανάγκη εγκληματικές ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή, που θα απλώνουν το βίαιο χέρι του κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς.

Έχουμε πείρα όπως με το δουλεμπορικό της Χρυσής Αυγής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και η προσπάθειά του στο πλευρό των εργολάβων, για να μην εφαρμοστεί η κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής στη Ζώνη μετά από 9μηνο αγώνα.

Αποδεικνύονται ακόμα και από τις τελευταίες τους καταθέσεις τις προηγούμενες μέρες στην δίκη οι σχέσεις που είχαν με τους εργολάβους και τους εφοπλιστές όλα όσα δηλαδή καταγγέλλαμε από την πρώτη στιγμή.

Έχουμε πείρα από τις άπειρες παρεμβάσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών υπέρ του κεφαλαίου, για τη φοροασυλία του και την ενίσχυση της κερδοφορίας του, αλλά και ότι βγάζουν σπυριά σε κάθε διεκδίκηση της εργατικής τάξης, του λαού, της νεολαίας.

Ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα μπορούν να περνούν τόσο εύκολα οι σχεδιασμοί τους και παίρνουν συνεχώς τα μέτρα τους.

Καλούμε και από τη σημερινή μας συγκέντρωση, στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης στον Πειραιά την τρίτη στις 24 Σεπτέμβρη.

Καλούμε σε κλιμάκωση το επόμενο διάστημα απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει χέρι στα ταξικά σωματεία.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα λειτουργούμε μόνο με βάση το Καταστατικό μας που έχει φτιαχτεί και αποφασιστεί από τις μαζικές μας διαδικασίες των μελών μας και αυτήν τη μάχη θα τη δώσουμε μέχρι τέλους. Σε καμιά περίπτωση δεν θα δώσουμε στην κυβέρνηση και την εργοδοσία τα κλειδιά των σωματείων μας.

Ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι η οργάνωση της πάλη μας με τα σωματεία μας στους τόπους δουλειάς και τους κλάδους για τα δικαιώματά μας, με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας κόντρα σε κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Δεν εφησυχάζουμε την πάλη μας απέναντι στο φασισμό. Απομονώνουμε τους φασίστες όπου και με όποιον τρόπο και με όποια ετικέτα κάνουν την εμφάνισή τους, και στοχεύουμε σε αυτούς για τους οποίους δουλεύουν: Βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβους, μεγαλεμπόρους, τραπεζίτες και τα λοιπά παράσιτα της κοινωνίας.

Καταδικάζουμε τον αντικομμουνισμό που είναι λίπασμα για να ανδρώνεται ο φασισμός.

Οι κυβερνήσεις έχουν βαρύτατες ευθύνες για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δίκης. Απαιτούμε άμεσα να ολοκληρωθεί η δίκη, να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι. Καταγγέλλουμε τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και που ρίχνει στα μαλακά τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής που 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής παραμένουν ατιμώρητοι και οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός