ΔΑΣ-ΟΑΣΘ : Όλοι και όλες για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα, την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη!!



ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!                                                      ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21-9-2019

                      ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Συνάδελφοι-σσες, η κυβέρνηση της ΝΔ στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου ανάπτυξης προωθεί μέτρα που στην ουσία καταργούν τις κλαδικές ΣΣΕ βάζοντας πολλά εμπόδια και εξαιρέσεις. Ανάμεσα στα άλλα και σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια ή σε πτωχευτική διαδικασία. (Π.χ. όπως ο ΟΑΣΘ που βρίσκετε σε εκκαθάριση )

Καταλαβαίνει ο κάθε ένας ότι πλήθος από επιχειρηματίες θα «ανακαλύψουν» ξαφνικά ότι η επιχείρηση τους αντιμετωπίζει «δυσκολίες».

Η γενική κατεύθυνση της κυβέρνησης για τις κλαδικές, τοπικές, ομοιοεπαγγελματικές ΣΣΕ θα επηρεάσει και όσα σωματεία υπογράφουν επιχειρησιακές ΣΣΕ όπως το δικό μας.

Η προσπάθεια της παραπέρα μείωσης του κόστους εργασίας που επιχειρεί η κυβέρνηση με τις αλλαγές στο καθεστώς των ΣΣΕ συνοδεύεται με το χτύπημα των συνδικάτων που θα προσπαθήσουν να αντισταθούν στη επερχόμενη λαίλαπα.

Έτσι προωθεί:

– Tο ηλεκτρονικό φακέλωμα των μελών σωματείων για να μπορεί ο εργοδότης να απολύει όποιον είναι μέλος σωματείου που οργανώνει αγώνες

– Tην ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις αποφάσεις των Γ. Συνελεύσεων, των απεργιών, των εκλογών κλπ για να καταργήσει την συλλογική συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων με τελικό σκοπό να καταργήσει την συλλογική απόφαση.

Ο καθένας μόνος του είναι πιο εύκολο να εκβιάζετε ώστε να ψηφίζει αυτό που θέλει η εργοδοσία από το γραφείο του αφεντικού, του Γ. Διευθυντή ή του «συνδικαλιστή» του εργοδότη.

– Την κατάργηση της μονομερής προσφυγής των σωματείων στον Οργανισμό

Μεσολάβησης και Διαιτησίας για να μην μπορούν να προσφεύγουν τα συνδικάτα

όταν οι εργοδότες δεν υπογράφουν ΣΣΕ.

Η επίθεση είναι συντονισμένη σε συνεργασία με τις ξεπουλημένες ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της ΓΣΕΕ οι οποίες αρνούνται να πάρουν απόφαση για απεργία ενώ σαμποτάρουν -όπου μπορούν- τις αποφάσεις Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που έχουν πάρει αποφάσεις για τις 24 Σεπτέμβρη.

Έτσι στην περίπτωση του Εργ. Κέντρου Θεσσαλονίκης η πλειοψηφία του (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) πήρε απόφαση με «ανοιχτή» ημερομηνία με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση άλλαξε την ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου !!

Αντί να αυξήσει ακόμα περισσότερο την πίεση στην κυβέρνηση που κάνει ελιγμούς απέναντι στο μέτωπο των αποφάσεων από όλη την χώρα η ηγεσία του ΕΚΘ εκτονώνει την πίεση με αόριστες αποφάσεις.

Το ίδιο κάνει και η πλειοψηφία του Συνδικάτου μας που συντάσσετε με την πλειοψηφία του ΕΚΘ.

Αγνόησε –όπως πάντα άλλωστε- την πρόταση της ΔΑΣ ΟΑΣΘ για Δ.Σ. και απόφαση για κινητοποιήσεις και δεν βγάζει μιλιά για τα αντεργατικά μέτρα που έρχονται.

Στην τελευταία του ανακοίνωση το προεδρείο αναφέρετε στο ξεπούλημα των

λεωφορειακών γραμμών στα ΚΤΕΛ αλλά δεν κάνει καμία νύξη για ανάπτυξη αγώνων ενάντια στο ξεπούλημα.

Πως θα αντισταθούμε απέναντι στη συρρίκνωση και παράδοση του συγκοινωνιακού έργου σε ιδιώτες, με τα λόγια και τις ανακοινώσεις ή μήπως με δικαστικές αγωγές ;;;

Όταν περάσει το νέο ξεπούλημα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι εμείς θα τρέχουμε στδικαστήρια να βρούμε το δίκιο μας μετά από “X” χρόνια ;;

Όλοι αυτοί, εργοδότες, κυβερνήσεις, εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, έχουν το δικό τους σχέδιο. Σχέδιο παραπέρα τσακίσματος της ζωής μας.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης όπου μας φόρτωσαν τα χρέη που δημιούργησαν οι

επιχειρηματικοί όμιλοι τώρα θέλουν να μας φορτώσουν και την ανάπτυξη τους με νέες μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΟ,

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Να απαιτήσουμε αυξήσεις στους μισθούς μας

Ανθρώπινα ωράρια εργασίας για τους οδηγούς

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας

Μείωση των ορίων ηλικίας για τα ΒΑΕ

Νέα ασφαλή λεωφορεία και άμεση απόσυρση των υπέργηρων που έχουν

περάσει την 20ετία.

Σύγχρονα και εξοπλισμένα συνεργεία-προσλήψεις έμπειρων τεχνιτών.

Άμεση απόδοση των χρημάτων των εργαζομένων από τον Οργανισμό.

ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Η ΔΑΣ ως ταξική δύναμη στο χώρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ ενημερώνει και παλεύει καθημερινά για όλα τα παραπάνω αιτήματα και προβλήματα.

Είναι η μόνη παράταξη που δεν συσκοτίζει αλλά αποκαλύπτει την αλήθεια για όσα έρχονται και οι εκτιμήσεις μας έχουν επιβεβαιωθεί επανειλημμένα.

Έχει αναδείξει προς τους εργαζόμενους -αλλά και προς τα «έξω» ΜΜΕ κλπ- θέματα που οι άλλοι ούτε που τα αγγίζουν (εργατικό ατύχημα με τραυματισμό συναδέλφου τεχνίτη, τον πρόσφατο θάνατο του συναδέλφου οδηγού στο τιμόνι κλπ)

Συνάδελφε-σσα, η Ομοσπονδία του κλάδου μας (ΟΣΜΕ) έχει πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία όπως και τα ΜΜΜ της Αθήνας.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ!!

Αρκεί μια δήλωση ότι απεργούμε κατά την παραλαβή του λεωφορείου το πρωί, ή προς τον προϊστάμενο του τμήματος, ή προς την υπηρεσία (π.χ. γραφείο κίνησης) με το τηλέφωνο.

Συνάδελφε-σσα, πάρε μέρος στην απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη και συσπειρώσου με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ γιατί μόνο με τον αγώνα μπορούμε να βάλουμε φρένο στα επερχόμενα μέτρα εναντίων μας.

Βγάλε συμπεράσματα για το ρόλο που παίζει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στην

υπονόμευση των αγώνων.

Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα που ακόμα έχουμε απέναντι σε κάθε έναν που τα επιβουλεύεται αλλά και να τα διευρύνουμε ώστε όπως εμείς έτσι και οι επόμενοι να έχουν δικαιώματα και μάλιστα περισσότερα γιατί το φυσιολογικό είναι να καλυτερεύει ηζωή από γενιά σε γενιά και όχι να χειροτερεύει.

Έχουμε χρέος να παλέψουμε για μια καλύτερη ζωή που μας αξίζει.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την

Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στις 10:30 στο Αγ. Βενιζέλου

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός