«Κάτω τα ξερά σας από τις συντάξεις. Ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει»



Πηγή: Eurokinissi


Εξω από το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου είναι αυτή την ώρα, συγκεντρωμένοι οι συνταξιούχοι του Λεκανοπεδίου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Αντιπροσωπεία τους έχει μεταβεί εντός του Υπουργείου για συνάντηση με εκπρόσωπό του.

Οι συνταξιούχοι έφτασαν στο Υπ. Εργασίας με μαχητική πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου έγινε συγκέντρωση.

«Κάτω τα ξερά σας από τις συντάξεις. Ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει» είναι το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Νωρίτερα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην συγκέντρωση των συνταξιούχων, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ ο οποίος έθεσε το συνολικό διεκδικητικό πλαίσιο των συνταξιούχων.

Όπως τόνισε, διεκδικούμε αυτά που μας άρπαξαν οι κυβερνήσεις που τα έδωσαν στους επιχειρηματικούς ομίλους που τα έκαναν κέρδη και υπερκέρδη. Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, υπογράμμισε ο ομιλητής, τονίζοντας ότι με τους αγώνες μας αποτρέψαμε την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στα πλαίσια του νόμου Κατρούγκαλου, αυξήθηκαν οι συντάξεις χηρείας και επιστράφηκαν οι παράνομες κρατήσεις στις επικουρικές. Την Τετάρτη 2 Οκτώβρη, μαζί με τα παιδιά μας, τους εργαζόμενους θα συμμετάσχουμε στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των Συνδικάτων, κατέληξε ο Δ. Κουμπούρης.

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν, ο Ερμόλαος Λινάρδος, γγ της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, η Αναστασία Χριστοπούλου, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων, ο Γιώργος Βρανάς, πρόεδρος της ΠΕΣ/ΝΑΤ, ο Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΕΣΤΑΜΕΔΕ και ο Τέλης Κάντας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικών Ταμείων.

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο 10ήμερου αγωνιστικών δράσεων σε όλη τη χώρα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός