ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Σύσκεψη στις 14 Οκτώβρη για την αναβάθμιση της συγκοινωνιακής σύνδεσης του Θριάσιου Πεδίου



Πηγή: Eurokinissi


Ανοιχτή σύσκεψη με θέμα «Να αναβαθμισθεί η συγκοινωνιακή σύνδεση της Ελευσίνας – Μαγούλας και συνολικά της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου» διοργανώνεται τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη στο στέκι του κτιρίου ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας (Παγκάλου 11, Ισόγειο, Ελευσίνα).

Τη σύσκεψη διοργανώνουν το Σωματείο Εργαζομένων Nοσοκομείου «Θριάσιο», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

«Δεν ανεχόμαστε να συνεχιστεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση:

– Τα δρομολόγια του Προαστιακού από και προς το Σταθμό της Μαγούλας είναι αραιά (ανά μία ώρα) ενώ και οι ώρες άφιξης και αναχώρησης δυσκολεύουν την μετακίνηση των χιλιάδων εργαζομένων προς τις επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής.

Μεγάλη είναι και η οικονομική επιβάρυνση (λόγω του ακριβού εισιτηρίου από Κόρινθο – Μέγαρα – N. Πέραμο έως Μαγούλα και αντίστροφα) σε εργαζόμενους, στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και μεροκάματα.

– Η πρόσφατη κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Α16, σε συνδυασμό με την παλαιότερη κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Β16, ουσιαστικά αποκόβει την Ελευσίνα από την απευθείας σύνδεση με λεωφορείο προς το κέντρο της Αθήνας και τις άλλες περιοχές.

Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, επειδή προωθούν συστηματικά την παράδοση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στους επιχειρηματικούς ομίλους και καθορίζουν ως κριτήριο για το σχεδιασμό των δρομολογίων και συνολικά του συγκοινωνιακού δικτύου, την επιχειρηματική κερδοφορία και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Το υποβαθμισμένο συγκοινωνιακό δίκτυο, σε συνδυασμό με την έλλειψη αναγκαίων έργων υποδομής (π.χ. έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης), ενώ ταυτόχρονα προωθούνται ταχύτατα έργα που υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της περιβόητης «ανάπτυξης» που διαφήμιζαν κυβέρνηση, αντιπολίτευση, Περιφέρεια Αττικής και δήμοι στο πρόσφατο Συνέδριο στην Ελευσίνα.

Σκοπός της σύσκεψης είναι να συναποφασίσουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να διεκδικήσουμε:

Να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να αλλάξουν οι ώρες άφιξης του Προαστιακού στο σταθμό της Μαγούλας, με προτεραιότητα στις ώρες μετακίνησης των εργαζομένων.

Να επαναλειτουργήσει λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει την Ελευσίνα με το κέντρο της Αθήνας. Να επεκταθεί το δρομολόγιο της λεωφορειακής γραμμής 876 μέχρι, τουλάχιστον, το σταθμό Προαστιακού της Μαγούλας και τα δρομολόγια των λεωφορείων να αντιστοιχηθούν στις ώρες άφιξης του Προαστιακού.

Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου κατά 50% για τις λαϊκές οικογένειες.

Ξεκαθαρίζουμε ότι στηρίζουμε τον αγώνα για να ανακληθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός