ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ: Όλοι στο συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη



Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια της Πέμπτης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο απευθύνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση επιδιώκει να υλοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων του ΣΕΒ, που κυριολεκτικά έρχεται να σαρώσει όσα δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν απομείνει.

Το χτύπημα στις Κλαδικές Συμβάσεις, ουσιαστικά την κατάργησή τους, με την προτίμηση στις Επιχειρησιακές και Τοπικές Συμβάσεις.

Τον ασφυκτικό έλεγχο της λειτουργίας των Συνδικάτων με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού φακελώματος, το χτύπημα των συλλογικών διαδικασιών με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, την παρεμπόδιση των απεργιών.

Το νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, και ειδικότερα κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης, με την προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης και των επαγγελματικών ταμείων. Ταυτόχρονα ενισχύουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους δίνοντάς του νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις. Μέλημά τους είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων και της κερδοφορίας των εργοδοτών.

Στο πολυνομοσχέδιο επίσης προβλέπει το άρθρο 148 τη δυνατότητα κέντρα διανομής εμπορευμάτων να εφοδιάζουν καταστήματα λιανικού εμπορίου υπό προϋποθέσεις και την Κυριακή. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι πιθανόν να αξιοποιηθεί και στον κλάδο μας για να χτυπηθεί το πενθήμερο. Σήμερα που δίνουμε τη μάχη απέναντι σε φαρμακέμπορους για την υπεράσπιση της αργίας του Σαββάτου, αυτοί ανοίγουν τον δρόμο να χτυπήσουν και την κυριακάτικη αργία, όπως έγινε και με τον κλάδο του Εμπορίου. Για αυτό να σημάνει συναγερμός στον κλάδο να συμμετάσχουμε μαζικά στην κινητοποίηση της Πέμπτης, να οργανώσουμε τη μάχη μαζί με το συνδικάτο μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Είναι η ώρα να βγούμε μπροστά, να βάλουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες. Να ξεπεράσουμε τη μοιρολατρία και την απογοήτευση, να παραμερίσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ που το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν πλάτη στα σχέδια του κεφαλαίου και της κυβέρνησης.

Εμείς έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τους σταματήσουμε και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να απολαμβάνουμε τον πλούτο που παράγουμε. Σήμερα που η τεχνολογία έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα που μπορεί να ικανοποιήσει τις διευρυμένες ανάγκες μας.

Οι εργοδότες θέλουν να μας πείσουν ότι είναι ανίκητοι. Εμείς απαντάμε με τις μάχες που δίνουμε καθημερινά με το Συνδικάτο μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας σε κάθε χώρο δουλειάς».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός