Παράσταση διαμαρτυρίας Σωματείων έξω από τη Βουλή ενάντια στο ν/σ για το άσυλο (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο που βάζει νέα εμπόδια στο άσυλο για τους ξεριζωμένους, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Οκτώβρη συνδικαλιστές από σωματεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης από τα μεγάφωνα ακουγόταν το κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Παράλληλα το πανό του ΠΑΜΕ έγραφε «Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το άσυλο. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες», ενώ το πανό του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έγραφε «Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για το άσυλο. Καμιά συμμετοχή – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις».

Στο πλευρό τους παραβρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», «Έξω το ΝΑΤΟ απ’ το Αιγαίο» και «ΝΑΤΟ – Βρυξέλλες φονιάδες των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών».

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε, όταν από την πλατεία Συντάγματος πέρασε η μεγάλη φοιτητική κινητοποίηση, στο πλαίσιο του σημερινού πανελλαδικού φοιτητικού συλλαλητηρίου, με το σύνθημα, «Φοιτητές εργατιά μια φωνή και μια γροθιά» να δονεί την ατμόσφαιρα. Ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στον αγώνα και τα αιτήματα των αγωνιζόμενων φοιτητικών συλλόγων της χώρας.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης μίλησε η Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών- Καθαριστών Πειραιά και Νήσων, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι «με τη σημερινή μας κινητοποίηση εδώ, την ώρα που μέσα στο κτίριο της Βουλής ψηφίζεται το απαράδεκτο αντιμεταναστευτικό νομοσχέδιο για το άσυλο, θέλουμε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας.

Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στο δρόμο που έστρωσε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται σήμερα να βάλει ταφόπλακα στην παροχή ασύλου σε όλους τους κατατρεγμένους από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης.

Το νομοσχέδιο για το άσυλο στόχο έχει να ξεσκαρτάρει, να μετατρέψει τους πρόσφυγες σε οικονομικούς μετανάστες και να στείλει πίσω στις χώρες τους όλους εκείνους που με την πολιτική και τις επεμβάσεις τους ΕΕ – ΝΑΤΟ ξεσπίτωσαν, εκδίωξαν και εγκλώβισαν για μήνες στη χώρα μας κάτω από άθλιες συνθήκες όπως στη Μόρια και αλλού.

Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική της προηγούμενης, αφού παραμένουν σε ισχύ όλοι οι νόμοι και οι συνθήκες που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Η πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις είναι εναρμονισμένη με εκείνη της ΕΕ, του ΝΑΤΟ» (Δείτε πάνω βίντεο και διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία).

 

Η Χ. Καραμαλίκη μιλά στην κινητοποίηση

Η Χ. Καραμαλίκη μιλά στην κινητοποίηση

Μιλώντας στην κινητοποίηση έξω από τη Βουλή η Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών/στών Πειραιά και Νήσων, ανέφερε τα εξής:

«Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Με τη σημερινή μας κινητοποίηση εδώ, την ώρα που μέσα στο κτίριο της Βουλής ψηφίζεται το απαράδεκτο αντιμεταναστευτικό νομοσχέδιο για το άσυλο, θέλουμε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας.

Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στο δρόμο που έστρωσε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται σήμερα να βάλει ταφόπλακα στην παροχή ασύλου σε όλους τους κατατρεγμένους από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης.

Το νομοσχέδιο για το άσυλο στόχο έχει να ξεσκαρτάρει, να μετατρέψει τους πρόσφυγες σε οικονομικούς μετανάστες και να στείλει πίσω στις χώρες τους όλους εκείνους που με την πολιτική και τις επεμβάσεις τους ΕΕ – ΝΑΤΟ ξεσπίτωσαν, εκδίωξαν και εγκλώβισαν για μήνες στη χώρα μας κάτω από άθλιες συνθήκες όπως στη Μόρια και αλλού.

Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική της προηγούμενης, αφού παραμένουν σε ισχύ όλοι οι νόμοι και οι συνθήκες που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Η πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις είναι εναρμονισμένη με εκείνη της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Από τη μία τσακώνονται για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και από την άλλη διαγκωνίζονται για το ποιος από τους δύο είναι καλύτερος «εφαρμοστής» της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και όλων των σχετικών αντιδραστικών αποφάσεων της ΕΕ.

Από τη μία χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους κατατρεγμένους και από την άλλη δηλώνουν αμετακίνητοι συμμέτοχοι στο έγκλημα, παρέχοντας «γην και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών.

Οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις εκφράζονται και στην περιοχή μας. Η Ανατολική Μεσόγειος είναι ένα καζάνι που βράζει. Οι λαοί βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στη δίνη των ανταγωνισμών του μεγάλου κεφαλαίου, που δεν διστάζει να αιματοκυλά αθώους για να προασπίσει τα συμφέροντά του.

Στον αντίποδα αυτής της ψευτοαντιπαράθεσης, ασπίδα προστασίας για τους πρόσφυγες μπορεί να υψώσει μόνο το εργατικό κίνημα, με την αλληλεγγύη και την πάλη του ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους και τις αιτίες της προσφυγιάς. Η αστική τάξη της χώρας μας παίρνει διαρκώς τα μέτρα της απέναντι σε Έλληνες και μετανάστες εργάτες, απέναντι στους πρόσφυγες. Η αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου που δεχόμαστε όλοι, στα εργασιακά μας δικαιώματα, στην Υγεία, στην Παιδεία, στη ζωή μας γενικότερα είναι η ίδια που δημιουργεί πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να βρεθούν με κάθε τρόπο στο πλευρό προσφύγων και μεταναστών, για δράση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και την ελληνική εμπλοκή στα βρώμικα σχέδιά τους και να αγκαλιαστεί από ακόμα περισσότερους σε κάθε χώρο δουλείας, σε κάθε γειτονιά. Αυτή είναι η μόνη απάντηση και στο ρατσισμό και την ξενοφοβία που υποδαυλίζονται από διάφορους θρασύδειλους, οι οποίοι κατά τ’ άλλα χειροκροτούν τη συμμετοχή της Ελλάδας στα δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ξέρουν καλά ότι η εργατική τάξη, όπου αναπόσπαστο κομμάτι της είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που καταλήγουν να ζήσουν εδώ μαζί με τους ντόπιους εργάτες, θα οργανωθεί, θα αντιδράσει και με την πάλη της θα αντιπαλέψει την πολιτική που την τσακίζει σήμερα. Γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους. Γι’ αυτό θα πάρουμε και μεις τα δικά μας.

Καταδικάζουμε:

Την εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία, με τη σύμφωνη γνώμη ΕΕ και ΝΑΤΟ, στον ανταγωνισμό που υπάρχει και με τη Ρωσία.

Την πολιτική που δημιουργεί πολέμους, φτώχεια, ισοπεδώνει λαούς με τεράστια καραβάνια προσφύγων, δεκάδες πνιγμένους στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα μας.

Σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ώστε:

Να καταργηθεί το αίσχος των hot spots.

Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά.

Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες για να φτάσουν στη χώρα του τελικού προορισμού τους.

Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της επανένωσης οικογενειών. Είναι απαράδεκτο μικρά παιδιά, σύζυγοι, αδέρφια να εγκλωβίζονται στα hot spots και να μην μπορούν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Να παρθούν μέτρα για την ολόπλευρη κοινωνική ένταξη όσων προσφύγων παραμείνουν στη χώρα μας.

Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η παροχή Υγείας και Πρόνοιας σε όλους τους πρόσφυγες.

Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.

Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών έχουν υποστεί ζημιές από τον διπλό εγκλωβισμό που επέβαλαν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Καλή δύναμη σε όλους».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός