Δελτίο τύπου



Δελτίο τύπου

1-11-2019

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τις διοικήσεις στις αστικές συγκοινωνίες για τα προβλήματα που προέκυψαν από την χθεσινή κακοκαιρία.

Δεν πρόλαβε να πέσει η πρώτη δυνατή βροχή της εποχής και φάνηκε η γύμνια σε υποδομές της πόλης.
Κομμένο ρεύμα σε πολλές περιοχές, φανάρια που δεν λειτουργούσαν, πλημμυρισμένοι δρόμοι , με τους οδηγούς να αναγκάζονται να κάνουν επί τόπου ανάστροφη σε στενούς δρόμους για να μην παρασυρθούν τα οχήματα από τα νερά.
Την ταλαιπωρία έζησαν οι επιβάτες της αστικής συγκοινωνίας στο μετρό, αφού δεν γίνονταν δρομολόγια σε μεγάλο τμήμα των γραμμών 2 & 3 της ΣΤΑ.ΣΥ και για πολύ ώρα τα δρομολόγια από και προς αεροδρόμιο.
Στην περιοχή τις δυτικής Αττικής οι επιβάτες λεωφορείου της Ο.ΣΥ. έζησαν τρομακτικές στιγμές, καθώς το νερό που είσερθε στο όχημα έφτανε μέχρι τα γόνατα των επιβατών!!
Για τους εργαζόμενους δεν είναι κάτι καινούργιο.
Συρμοί και οχήματα με σοβαρές βλάβες είναι οι πλειοψηφία του στόλου της αστικής συγκοινωνίας.
Στην εποχή της «ανάπτυξης» δυσκολεύονται οι άνθρωποι να πάνε από τη μία γειτονιά στην άλλη. Η «ανάπτυξη» τους δεν έχει πρόγραμμα για έργα υποδομής, για μέσα μαζικής μεταφοράς αφού δεν έχει πρόσφορο έδαφος για κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Το καλοκαίρι θα καιγόμαστε, το χειμώνα θα πνιγόμαστε στο σπίτι μας, στο λεωφορείο ή στο μετρό.
Να δοθεί τώρα έκτακτη κρατική επιχορήγηση για επισκευή και ανανέωση του στόλου.
Επί της ουσίας, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις, οι περιφέρειες και οι δήμοι παρέχουν με το σταγονόμετρο κονδύλια για τις ανάγκες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναστενάξει από τη φοροαφαίμαξη και την επίθεση στα δικαιώματά τους, ενώ την ίδια ώρα ενισχύουν με ζεστό χρήμα, με φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις τους επιχειρηματικούς ομίλους, για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Μιλάνε για «έκτακτα φαινόμενα» για να κρύψουν τις ευθύνες τους, τις καταστροφικές για το λαό συνέπειες της πολιτικής τους.
Καλούμε τους εργαζομενους , και το Λάο της Αττικής να διεκδικήσει υποδομές και μέτρα προστασίας. Να πραγματοποιηθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα. Χωρίς καμία χρονοτριβή να υπάρξουν άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση για την υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους, της Περιφέρειας και του Δήμων σε όλη την αττική . Για να μη θρηνήσουμε θύματα σε μια επόμενη καταιγίδα από την ανυπαρξία της πολιτικής τους».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός