Το ΠΑΜΕ στηρίζει τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ



Τη στήριξή του στους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ που αύριο προχωρούν σε στάση εργασίας εκφράζει το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) που αποφάσισε σε μια νύχτα να μετακινήσει μονομερώς και με αυταρχικό τρόπο εργαζομένους από τις θέσεις εργασίας τους και να τους αλλάξει τα ωράρια εργασίας τους με τη χρήση του διευθυντικού δικαιώματος.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των κυβερνήσεων και της σημερινής της ΝΔ, του υπουργείου Μεταφορών, για τις συνεχείς αλλαγές θέσεων εργασίας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και τις απαράδεκτες ελλείψεις σε προσωπικό.

Στις αστικές συγκοινωνίες έχουν να γίνουν προσλήψεις προσωπικού περισσότερο από 10 χρόνια, με αποτέλεσμα τις μεγάλες καθυστερήσεις των τρένων που αυτό επιβαρύνει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Οι ελλείψεις αυτές έχουν ακόμα ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση των εργαζομένων που φτάνει να δουλεύουν και 30 μέρες το μήνα για να βγει το συγκοινωνιακό έργο.

Καλούμε τους εργαζομένους στο ΜΕΤΡΟ να παλέψουν για τα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματά τους, για την υλοποίηση της ΣΣΕ, για άμεσες προσλήψεις προσωπικού.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τους εργαζομένους στο ΜΕΤΡΟ και την αγωνιστική τους κινητοποίηση με τη στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει για αύριο 17 Δεκέμβρη και τους καλεί να οργανώσουν τον αγώνα τους».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός