Οι μάγοι του χθες ήρθαν και εφέτος!



Του Αεροπεζοναύτη

Καθημερνό δελτίο αστυνομικής βίας και καταστολής είναι η εικόνα της κυβερνητικής πρακτικής που ασκείται πολύμορφα και απροκάλυπτα αυτές τις ημέρες.

Επιδεικτικά κρανοφόροι των ΜΑΤ, τη μια κάνουν ασκήσεις εκκαθάρισης στα Εξάρχεια, την άλλη σέρνουν πρόσφυγες και μετανάστες στους δρόμους, άλλοτε μπουκάρουν στα σπίτια καταπατώντας κάθε έννοιά ελευθερίας, ξεγυμνώνουν καταμεσής στην Πατησίων όποιον θεωρούν ύποπτο, παραβιάζουν ακόμα και αυτούς τους αστικούς νόμους.

Πέρα από τα προαναφερθέντα, μια άλλου τύπου καταστολή του μοντέλου «νόμος και τάξη» είναι η οικονομική καταστολή των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ιδιαίτερα των ανέργων, των ΑμεΑ, όλων εκείνων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και περίμεναν μια χαραμάδα φως στο φως των γιορτών.

Έρχονται με το καρότο και το μαστίγιο και προκαλούν το πιο βασανισμένο τμήμα του λαού κρατώντας από τη μία τα ψίχουλα και από την άλλη τη βία.

Ετούτοι οι μάγοι που ήρθαν και εφέτος, είναι οι ίδιοι που ήρθαν και χθες, πατώντας πάνω στα ματωμένα βήματα των προηγούμενων μάγων, που δεν έφεραν χρυσό και σμύρνα.

Ετούτοι οι μάγοι είναι μπουλούκι που έρχεται να πάρει και όχι να δώσει, μιας και εναλλάσσεται ο επικεφαλής και ακολουθούν συντεταγμένοι οι χθεσινοί οι οποίοι δείχνουν τον δρόμο, συμβουλεύουν μη χάσουν τον δρόμο. Έναν δρόμο, που στον διάβα του περνούν από τα απομεινάρια της χαμοζωής των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Οδηγός τους, τα μεγάλα φονικά αστέρια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που λάμπουν στον αιματοβαμμένο ορίζοντα και γίνονται ένα με τη βία, τον πόνο και τον φόνο.

Έναν φόνο που γίνεται αργά και βασανιστικά με το γάντι και το βαμβάκι, όπου ο λαός αργοσβήνει στην ανέχεια, στη δυστυχία, στη θλίψη, στην παραίτηση.

Φαντάζουν απόμακρα και απέλπιδα τα Χριστούγεννα, μιας και το φως που καίει στα καντήλια του λαού δεν έχει τίποτα από τη λάμψη του κλεμμένου πλούτου στο παλάτι της ολιγαρχίας.

Ετούτοι οι μάγοι έρχονται συνοδεία με τα ΜΑΤ και τις ευλογίες της αστικής τάξης.

Ένα δίνουν και δέκα παίρνουν.

Παίρνουν σπίτια και γεννήματα, ρημάζουν το βιος του λαού, στέλνουν τους νέους στα ξένα και τα στρατευμένα παιδιά του λαού στα θέατρα του πολέμου για το ξαναμοίρασμα των αγορών, μαντρώνουν στα γκέτο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης τις ανθρώπινες ψυχές, χωρίς ίχνος ότι πρόκειται για ανθρώπους και όχι για ζώα.

Έρχονται να καταμετρήσουν το βιος που απέμεινε, υποθηκεύοντας το μέλλον τριών γενεών.

Έρχονται κραδαίνοντας ασπίδες και γκλομπ, γαυγίζοντας σαν τα σκυλιά, σπέρνοντας τον φόβο σε έναν λαό ήδη λαβωμένο και αυτό είναι υπέρτατη ανηθικότητα, ύπουλο, θρασύδειλο φασιστικού τύπου χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

Έρχονται ως κρατικοί τρομοκράτες.

Δεν λογαριάζουν τίποτε, ούτε σπίτι, οικογένεια, κανένας σεβασμός, μήτε σε γυναίκες και παιδιά.

Η βία τους έχει τις πλάτες καλυμμένες από τους νόμους τους.

Ως μάγοι σπέρνουν ελπίδα, πουλάνε στημένο χαμόγελο και ρίχνουν πισώπλατες μαχαιριές.

Μάγοι είναι και ρόλους παίζουν!

Πότε με το μαχαίρι και πότε με το βαμβάκι, έναν στόχο έχουν, να υποτάξουν κάθε ανάταση που θα βάλει φραγμό στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αυτοί οι μάγοι έχουν ονοματεπώνυμο, από το γένος της αστικής τάξης, πότε τους λένε ΝΔ, άλλοτε ΣΥΡΙΖΑ, κάποτε ΠΑΣΟΚ!

Κλείστε τους την πόρτα.

Αυτοί δεν ήρθαν για να δώσουν!

Ήρθαν για να πάρουν και να τα δώσουν σε μια χούφτα πλουτοκράτες που οδηγούν τον δρόμο τους.

Σε αυτή την επιδρομή, στο αντιλαϊκό και συνάμα βάρβαρο σαφάρι υπάρχει απάντηση από το εργατικό κίνημα στην κρατική καταστολή. Θα δοθεί με ταξικό πρόσημο, γιγαντώνοντας τους αγώνες και αντιστρέφοντας το νόμο και την τάξη προς το συμφέρον του λαού, χωρίς μάγους και δώρα.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός