ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ Εξόρμηση στη «SIMOS FOODS» ενάντια στη στοχοποίηση του αντιπροέδρου του σωματείου (ΦΩΤΟ)



Την απαράδεκτη στοχοποίηση και επίθεση της επιχείρησης «SIMOS FOOD» απέναντι στον αντιπρόεδρο του ΔΣ του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού καταγγέλλει το Σωματείο το οποίο την Κυριακή πραγματοποίησε εξόρμηση στην εταιρεία.

Σημειώνει «ο συνάδελφος, πρωτοπόρος στις διεκδικήσεις, μαζί με άλλους εργαζόμενους και με την στήριξη του Σωματείου, πέτυχε την καταβολή των επιδομάτων γάμου και τριετιών, την πληρωμή της νυχτερινής εργασίας και των υπερωριών, την αποζημίωση για εργασία την 7η μέρα, την καλύτερη συντήρηση των οχημάτων ενώ συνεχώς ενοχλεί την επιχείρηση για καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας.

Θέλουν να ξεμπερδεύουν με την παρουσία του Σωματείου στο χώρο δουλειάς, χτυπώντας την ενημέρωση των εργαζόμενων και την οργανωμένη δράση τους για αυτό το λόγο η επιχείρηση χτυπάει του πρωτοπόρους εργαζόμενους, για να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στο χώρο δουλειάς ώστε να συνεχίσουν όλοι οι οδηγοί να εργάζονται όπως και όσο θέλει κάθε φορά ο εργοδότης.

Μας θέλουν σκλάβους του 21ου αιώνα, να εργαζόμαστε 7 μέρες την εβδομάδα, 30 μέρες τον μήνα χωρίς ρεπό, χωρίς υπερωρίες, χωρίς δικαιώματα.

Η δουλειά για όσες Κυριακές θέλει η εργοδοσία πάει μαζί με τα αίσχη που ψήφισαν και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης και μας καλούν τώρα να ματώσουμε και για την ανάπτυξή τους.

Μην τρώτε το παραμύθι που σου λένε, πως κανένας δεν δουλεύει όλες τις Κυριακές. Οι νόμοι είναι δικοί τους, αν δεν αντισταθούμε σήμερα κιόλας, η δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα θα γίνει πραγματικότητα. Να διεκδικήσουμε νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική.

Δεν υποτασσόμαστε στις ορέξεις της εργοδοσίας.

Δεν θα ανεχτούμε τον εκφοβισμό των εργαζόμενων από την διοίκηση και τα τσιράκια της, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους με τη δική μας μαχητική απάντηση.

Επιβάλλεται τώρα να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, την διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για μέτρα που θα διασφαλίζουν την υγεία και ασφάλεια μας, για ωράρια και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός