Να μην εκχωρηθεί σε εργολάβους η υπηρεσία πρασίνου με τη μορφή ΣΔΙΤΤο Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί με τη Σωματειακή Επιτροπή πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 10/1/2020 συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται πως σκοπός της συνάντησης ήταν η αντίδραση των εργαζομένων στις αποφάσεις που πήρε το προηγούμενο διάστημα το δημοτικό συμβούλιο να εκχωρήσει στους εργολάβους την υπηρεσία πρασίνου με τη μορφή ΣΔΙΤ, εγκρίνοντας μάλιστα εργολαβίες ύψους 38 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια που αφορούν τις κλαδεύσεις δέντρων, τη διαμόρφωση πλατειών, τις αναπλάσεις, τη πυροπροστασία και άλλες εργασίες συντήρησης.

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, αναφέρει:

«Από τη μεριά μας καταγγείλαμε την απόφαση της δημοτικής αρχής και συνολικά τη συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησής της που δυστυχώς βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην πλειοψηφία των δήμων. Τονίσαμε ότι ο δήμος Αθηναίων είναι ο μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας, δίνει τη γραμμή για το ποια πολιτική θα ακολουθηθεί και στους υπόλοιπους δήμους.

Καταδείξαμε ότι και η σημερινή διοίκηση του δήμου υλοποιεί την ίδια πολιτική με τη προηγούμενη. Όπως η ΝΔ διεύρυνε τις δυνατότητες που έδινε ο νόμος που διατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ να ιδιωτικοποιούνται δημοτικές υπηρεσίες, έτσι και η δημοτική αρχή Μπακογιάννη αξιοποιεί το δρόμο που χάραξε η δημοτική αρχή Καμίνη και εκχωρεί περισσότερες εργολαβίες στους ιδιώτες.

Από τη μεριά του ο δήμαρχός μας υπεραμύνθηκε της απόφασής του εστιάζοντας την επιχειρηματολογία του στην απαγόρευση των προσλήψεων και ότι οι δημότες θα πρέπει να έχουν το ανάλογο πράσινο που τους αναλογεί και ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί μονόδρομο. Παραδέχτηκε ότι δεν έχει προβεί σε κανένα αίτημα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Στην ανταπάντηση μας του είπαμε: Λεφτά υπάρχουν μόνο που δεν είναι για τους εργαζόμενους αλλά για τους εργολάβους και ότι με τη πολιτική του τρίβουν τα χέρια τους οι μεγαλοεργολάβοι αφού θα απολαμβάνουν 38 εκατ. ευρώ ζεστό χρήμα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συνταχθούν με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και να διεκδικήσουν:

Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών των δήμων.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός