Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση των συνταξιούχων σε ΣτΕ και υπουργείο Εργασίας (VIDEO)Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι συνταξιούχοι οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – OAEE – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο χαιρέτισαν εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση διοργανώθηκε με αφορμή την παραγγελία για έκδοση της «πρότυπης δίκης» στην Ολομέλεια του ΣτΕ για το ζήτημα των αναδρομικών, των περικοπών κύριων και επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων, αλλά και την κατάργηση από 1/1/2013 των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος καλοκαιριού. Και η κινητοποίηση για πολλοστή φορά ήταν μαζική έστω κι αν αποφασίστηκε μόλις δύο μέρες πριν. Επιβεβαιώνοντας ότι οι συνταξιούχοι παραμένουν σε εγρήγορση κι ετοιμότητα, κρατούν σταθερό το τιμόνι του αγώνα, δίνοντας απάντηση στο ροκάνισμα χρόνου που επιχειρείται και στην απόπειρα αποπροσανατολισμού από τον πραγματικό αντίπαλο και προβλήματα που ταλανίζουν τους συνταξιούχους.

Η συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ

«Μας τσάκισαν ό,τι με αγώνες και θυσίες έχουμε δουλέψει σε όλη μας τη ζωή. Δεν τα χρωστάμε σε κανέναν. Είναι δικά μας και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους από τις πολιτικές ηγεσίες, τις κυβερνήσεις. Γιατί αυτές μας έκοψαν συντάξιμες αποδοχές, κύριες – επικουρικές συντάξεις, την 13η και 14η σύνταξη. Και τώρα πετάνε τη «μπάλα στην εξέδρα», στο ΣτΕ που βγάζει αποφάσεις κατά το δοκούν, άλλοτε ερμαφρόδιτες, άλλοτε ατελέσφορες, πάντα υπέρ των κυβερνήσεων.

Ποτέ δε καλλιεργήσαμε τη λογική «τρέξτε πληρώστε δικηγόρους». Μέχρι και σήμερα τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία, ζητούν 300 και 400 ευρώ από κάθε συνταξιούχο για προσφυγές. Εμείς είχαμε συμπαραστάτες στους αγώνες δικηγόρους που μας έδωσαν νομικές συμβουλές αφιλοκερδώς.

Όμως το δίκιο δε κερδίζεται στις αίθουσες των πρωτοδικείων. Πήραμε πίσω την εισφορά αλληλεγγύης, την εισφορά για την Υγεία, την αρνητική νομοθεσία για τις συντάξεις χηρείας, την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς για τους παλιούς συνταξιούχους. Όλα αυτά δεν μας τα έδωσε κάποιο δικαστήριο. Είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. Των 160 αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έγιναν το 2018 και των 140 το 2019».

Με αυτά τα λόγια έξω από το ΣτΕ, ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, έδωσε το στίγμα της μεγάλης συγκέντρωσης και πορείας που έγινε το πρωί της Παρασκευής από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ προς το ΣτΕ και το υπουργείο Εργασίας. (Δείτε στιγμιότυπα από την κινητοποίηση και την ομιλία του Δ. Κουμπούρη πάνω στο κεντρικό video).

Στη συνέχεια μίλησαν οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Συγκεκριμένα:

Ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου μιλώντας για την ανάγκη να μην ενσωματωθούν οι επικουρικές συντάξεις στις κύριες.

Ο Βαγγέλης Χριστακόπουλος, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Απόστρατων Αστυνομίας – Σωμάτων Ασφαλείας σημειώνει: «Οι απόστρατοι είμαστε στον αγώνα μαζί με την κοινωνία, μες την κοινωνία. Η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι ανεξάρτητη, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα».

Ο Τέλης Κάντας πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, υπογράμμισε την ανάγκη «να κλείσουμε τα αυτιά μας στις «σειρήνες». Από το 2010 το ΣτΕ βάζει ταφόπλακα με τις αποφάσεις του για όσα δικαιούμαστε».

Ο Γιώργος Πεπόνης από την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΕΛΤΑ μιλάει για την κοροϊδία της 13ης σύνταξης που δόθηκε πέρυσι «ήταν σχεδόν το 1/3».

Ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ – ΟΑΕΕ θυμίζει «είμαστε στο δρόμο απ’ την ώρα που άρχισαν οι αδικίες και θα σταματήσουμε όταν δώσουν πίσω όσα μας έκλεψαν».

Ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, εκ μέρους του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών τόνισε ότι «τα δώρα, οι συντάξεις δεν κερδίζονται στις αίθουσες των πρωτοδικείων, αλλά με αγώνες».

Η Γωγώ Παπαδάκου, εκ μέρους της ΠΟΣΕ – ΟΑΕ και η Χριστοδούλου Αθανασία, εκ μέρους των Συνταξιούχων Δικηγόρων μίλησαν για την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα.

Ο Κώστας Τζατζάνης πρόεδρος των συνταξιούχων του ΕΣΤΑΜΕΔΕ σημείωσε ότι «δύο δρόμοι υπάρχουν μπροστά μας: Να καταφύγουμε στους θεσμούς που μας σφαγιάζουν ή βαστώντας ο ένας το μπράτσο του άλλου στο δρόμο του αγώνα».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 654356Συνολικές αναγνώσεις:
  • 80Αναγνώσεις σήμερα:
  • 304170Συνολικοί επισκέπτες:
  • 64Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ