Σε θέση μάχης για απεργιακή απάντηση στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο



Με πολύμορφες πρωτοβουλίες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες και εξορμήσεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα σε όλη τη χώρα εντείνουν τη δράση τους για την πλατιά ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων, για την ενίσχυση του απεργιακού μετώπου ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νομοσχέδιο το οποίο θωρακίζει την εφαρμογή του νόμου-λαιμητόμου του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου) και στρώνει το έδαφος στη νέα επιδρομή για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, καθώς αυτό αναμένεται τις επόμενες μέρες να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να αγωνιστούν για να εμποδίσουν το παραπέρα χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση απευθύνει το ΠΑΜΕ. Υπογραμμίζοντας ότι πρέπει το κάλεσμα του αγώνα να φτάσει σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργασιακό χώρο, να μην περάσει η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να περάσουν ενιαία επιχειρηματικοί όμιλοι, κυβέρνηση και εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός. Τους καλεί να αγωνιστούν για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της Υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Οι συσκέψεις και οι συνελεύσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων συνεχίζονται σε όλη τη χώρα κατά τις οποίες παίρνονται αποφάσεις για απεργιακή απάντηση στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει μέχρι στιγμής:

Τα Εργατικά Κέντρα: Άρτας, Αγρινίου, Θεσπρωτίας, Λαμίας, Λάρισας, Ζακύνθου.

Οι Ομοσπονδίες: Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Μισθωτών Τύπου και Χάρτου.

Τα Σωματεία και Συνδικάτα: Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής, Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πετρούπολης, Τύπου και Χάρτου, Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, ΟΤΑ Αττικής, Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών ν. Ηρακλείου.

Αιτία πολέμου χαρακτηρίζουν το νέο Ασφαλιστικό οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Η καλύτερη και αποφασιστικότερη οργάνωση της πάλης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να δώσει ένα ακόμη χτύπημα στη δημόσια Ασφάλιση και στην Υγεία αποτυπώθηκε σε σύσκεψη που διοργάνωσε η ΟΒΣΑ με Σωματεία και Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων.

«Οι σχεδιασμοί που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό αποτελούν ένα μεγάλο χτύπημα», σημειώνει μεταξύ άλλων και η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός