Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Ανακάλυψη νέου παγωμένου πλανήτη στο κοντινότερο στη Γη πλανητικό σύστημαΝέος, παγωμένος πλανήτης ανακαλύφθηκε στο κοντινότερο πλανητικό μας σύστημα, σύμφωνα με επιστήμονες του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Ενδείξεις για την ύπαρξη 2ου πλανήτη σε τροχιά γύρω από τον κοντινότερο στον Ήλιο αστέρα, τον Εγγύτατο του Κενταύρου, ανιχνεύθηκαν πρόσφατα από επιστήμονες.

«Ο Εγγύτατος είναι ένας κόκκινος νάνος, μικρότερος και πιο κρύος από τον Ήλιο, που βρίσκεται 4,3 έτη φωτός από εμάς. Ήδη από το 2016 ήταν γνωστό ότι φιλοξενούσε έναν τουλάχιστον πλανήτη, τον Εγγύτατο» αναφέρουν οι ερευνητές του ΙΤΕ.

Η ανακάλυψη φέρνει στο φως δεδομένα που υποδηλώνουν την ύπαρξη ενός δεύτερου πλανήτη σε τροχιά γύρω από αυτό το σύστημα, του Εγγύτατου γ.

Ο Εγγύτατος γ έχει τροχιακή περίοδο που διαρκεί 5,2 χρόνια ενώ η θερμοκρασία στην επιφάνειά του εκτιμάται ότι είναι 230 βαθμοί Κελσίου κάτω από το μηδέν και θεωρείται απίθανο να φιλοξενεί κάποιο είδος ζωής.

Σύμφωνα με το ΙΤΕ, ο Εγγύτατος γ γίνεται το κοντινότερό μας σύστημα με πολλαπλούς πλανήτες και δημιουργεί νέα ερωτήματα.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 674150Συνολικές αναγνώσεις:
  • 66Αναγνώσεις σήμερα:
  • 314689Συνολικοί επισκέπτες:
  • 55Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ