ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ: Της ΔΑΚΕ το ανάγνωσμα «Οσο πιο παχύ είναι το κεφάλαιο, τόσο καλύτερα σιτίζεται ο σκλάβος του»



Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες βιώνουν καθημερινά τις πολιτικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, έφερε και ψήφισε νομοσχέδια που σάρωσαν εργατικά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και μας οδήγησαν στη σημερινή δεινή κατάσταση. Νόμοσχέδια που τσάκισαν μισθούς και συντάξεις με μειώσεις άνω του 45%, κατάργηση του 13-14ου μισθού, με ουσιαστική κατάργηση των ΣΣΕ (Νόμος Βρούτση, Αχτσιόγλου), αύξηση του εργάσιμου βίου στα 62 και 67 έτη και δεν ξεχνάμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επικείμενη ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος.


Η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ και τα απαραίτητα στηρίγματά τους, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, έριξαν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και το λαό, ταγμένοι στις κατεύθυνσεις που δίνει η Ε.Ε και ΔΝΤ, έτσι ώστε να βγει το κεφάλαιο αλώβητο και σε πολλές περιπτώσεις ενισχυμένο.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξηλώσουν εργασιακές κατακτήσεις γενεών, χωρίς αντίδραση, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, ήταν και είναι η “πλάτη” εκ των έσω.
Δεν ξεχνάμε ότι η ΔΑΚΕ ήταν και είναι μια απ’ αυτές τις δυνάμεις που συγκροτούν τις πλειοψηφίες στα πρωτοβάθμια σωματεία στο χώρο μας, αλλά και στη ΓΣΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια στήριζουν αυτές τις πολιτικές επιλογές, μέσα στα ΔΣ των σωματείων, εξασφαλίζοντας εργασιακή ειρήνη στις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο.

Χωρίς ντροπή επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων εκθειάζοντας την υπογραφή ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις στο βασικό μισθό. Αλήθεια ρωτήθηκε κανείς συνάδελφος, αναρωτήθηκαν οι ίδιοι που πανηγυρίζουν, τι είδους ανάγκες θα καλύψει ένα ποσό επιδοματικού χαρακτήρα που δεν ξεπερνάει το 0,90 λεπτά τη μέρα; αναρωτήθηκαν οτι εντατικοποιειται κι άλλο η εργασία μας; αναρωτήθηκαν οτι δεν αναφέρει πουθενά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας; δεν αναφέρεται σε προσλήψεις και στη χρηματοδότηση της εταιρείας;

Ξεπερνώντας κάθε όριο αναίδειας ειρωνεύονται τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, που διεκδικούν, που παλεύουν να σταματήσουν νομοσχέδια, να ανασυντάξουν το εργατικό κινημα από τον κατακερματισμό και τη δυαλιτική κατάσταση στην οποία έχει έρθει, με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και της συνδικαλιστικής μαφίας (όπως την αποκάλεσαν οι εργαζόμενοι) της ΓΣΕΕ.

Πασπαλίζουν με ωραίες λέξεις την εργοδοτική και συμβιβασμένη στάση τους, διαχρονικά. Αυτόν εννοούν “σύγχρονο λόγο”; Η Συνδικαλιστική εκπαίδευση από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ αρχίζει κι αποδίδει καρπούς. Νέες συνδικαλιστικές καριέρες ανατέλλουν και στο χώρο μας.

Συνάδελφε -ισσα.

Ο “σύγχρονος λόγος” της ΔΑΚΕ κινείται στη λογική του ότι “η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της” την ίδια ώρα που οι κυβερνήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας βάζουν εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας και προσπαθούν να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις.

Στον “σύγχρονο λόγο” της ΔΑΚΕ κυριαρχεί η λογική οι εργαζόμενοι να καθορίζουν τις διεκδικήσεις τους, τους αγώνες τους με βάση την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Στον “σύγχρονο λόγο” της ΔΑΚΕ κυριαρχεί η λογική του κουστουμάτου συνδικαλιστή που περιφέρεται στα σαλόνια, στους διαδρόμους και τα γραφεία της διοίκησης και της κυβέρνησης, μακριά από τις αγωνίες και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Αντιλαμβανόμαστε το λόγο αυτής της υπαγορευόμενης τακτικής να επιτίθενται με αθλιότητες σε εκείνους που αγωνίζονται και παλεύουν. Μόνο που αυτά δεν πιάνουν στους εργαζόμενους .Θα μείνετε μόνοι στον αντεργατικό κατήφορό σας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!!

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός