Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΕΣΚ – ΟΤΕ: Καλεί σε συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις της ΠΕΤ – ΟΤΕΝα παρθούν αποφάσεις για το «πώς θα διασφαλίσουμε ότι θα γυρνάμε ασφαλείς στο σπίτι» (αφού την Παρασκευή ένας εργαζόμενος εργολάβου τραυματίστηκε) και ότι «δεν θα παραχωρηθεί άλλο έργο σε εργολάβους» μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις της ΠΕΤ – ΟΤΕ που ξεκινούν σήμερα, καλεί τους εργαζόμενους η ΕΣΚ – ΟΤΕ. Κι αυτό, καθώς τονίζει πως παρά το γεγονός «ότι το ζήτημα της ΣΣΕ είναι σε κομβικό σημείο, υπάρχουν μια σειρά εξελίξεις και γεγονότα τις τελευταίες μέρες που υπενθυμίζουν ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ πάλεψαν και παλεύουν για πολλά περισσότερα από όσα η πλειοψηφία της ΟΜΕ και των σωματείων διαπραγματεύεται με την εργοδοσία για τη νέα ΣΣΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ενώ το ζήτημα της ΣΣΕ είναι σε κομβικό σημείο, υπάρχουν μια σειρά εξελίξεις και γεγονότα τις τελευταίες μέρες που υπενθυμίζουν ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ πάλεψαν και παλεύουν για πολλά περισσότερα από όσα η πλειοψηφία της ΟΜΕ και των σωματείων διαπραγματεύεται με την εργοδοσία για τη νέα ΣΣΕ.

Την Παρασκευή 24 Γενάρη έσπασε κολόνα του ΟΤΕ με αποτέλεσμα εργαζόμενος εργολάβου να χτυπήσει. Πρόκειται για ένα ακόμα πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα που έρχεται να προστεθεί στα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά. Η εργοδοσία του ΟΤΕ είναι υπεύθυνη για αυτό το παρ’ ολίγον έγκλημα. Ούτε, βέβαια, μπορεί να κρυφτεί πίσω από το γεγονός ότι από την κολόνα έπεσε συνάδελφος που δουλεύει σε εργολάβο. Εργαζόμενος είναι κι αυτός, συνάδελφός μας είναι και στη θέση του θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος.

Τη Δευτέρα 27 Γενάρη εμφανίσθηκαν σε όλη τη χώρα εργαζόμενοι εργολάβων στους οποίους έχει ανατεθεί η κατασκευή νέων συνδέσεων παρόχων αποδεικνύοντας ότι η εργοδοσία προχωράει απρόσκοπτα το πλάνο της περαιτέρω παραχώρησης έργου πεδίου σε εργολάβους.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις είναι εκκωφαντική η σιωπή της πλειοψηφίας της ΠΕΤ, της ΕΕΤΕ και της ομοσπονδίας. Ασφαλώς, το θέμα της ΣΣΕ είναι ύψιστο αλλά τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας όπως και το ζήτημα της εργολαβοποίησης δεν μπορεί να παραγκωνίζονται κι ούτε μπορούν να αντιμετωπίζονται ως ζητήματα άσχετα με τη ΣΣΕ. Είναι άμεσα συνδεδεμένα αφού η ΣΣΕ πρέπει να καθορίζει και τα μέτρα υγείας και ασφάλειας όσο και να εμποδίζει την περαιτέρω εργολαβοποίηση, διασφαλίζοντας το έργο μας.

Δεν πρέπει να λησμονεί κανένας ότι η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις στάσεις εργασίας πριν 2 μήνες όπως και η προσπάθεια επιβολής διμελών συνεργείων από τους συναδέλφους στο ΤΤΛΠ Αμπελοκήπων αλλά και σε άλλα ΤΤΛΠ, σχετίζονταν τόσο με το τεράστιο πρόβλημα των, σχεδόν, καθημερινών εργατικών ατυχημάτων όσο και με το ζήτημα της παραχώρησης έργου πεδίου σε εργολάβους. Συνεπώς, είναι άμεση ανάγκη παρέμβασης στην εργοδοσία και στα αρμόδια κρατικά όργανα για τα παραπάνω ζητήματα. Επίσης, είναι απαραίτητο να προβλεφθούν πρόνοιες στη ΣΣΕ που θα διασφαλίζει τόσο την υγεία και την ασφάλεια όσο και το έργο μας, εμποδίζοντας την περαιτέρω εργολαβοποίηση.

Στις Γενικές Συνελεύσεις της ΠΕΤ – ΟΤΕ που ξεκινούν τη Δευτέρα 27 Γενάρη θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις και για αυτά τα τεράστια ζητήματα. Μέσα από τις μαζικές διαδικασίες να αποφασίσουμε για το πώς θα διασφαλίσουμε ότι θα γυρνάμε ασφαλείς στο σπίτι και ότι δεν θα παραχωρηθεί άλλο έργο σε εργολάβους.

Διεκδικούμε:

Άμεσο έλεγχο σε όλες τις κολόνες του δικτύου. Η αμέλεια είναι έγκλημα.

Επιβολή των διμελών συνεργείων παντού ανεξάρτητα από τη χρήση σκάλας. Κανένας τεχνικός μόνος του.

Οι επιτροπές υγείας και ασφάλειας να διαδραματίσουν επιτέλους το ρόλο που τους αρμόζει.

Απαρέγκλιτη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας με ευθύνη των σωματείων και των ΕΥΑΕ.

Καμία παραχώρηση έργου πεδίου σε εργολάβους.

Άμεσες προσλήψεις προσωπικού για τα υποστελεχωμένα από τις «εθελούσιες» απολύσεις τμήματα προκειμένου αφενός να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι από την εντατικοποίηση της εργασίας αφετέρου να σταματήσει η «αξιοποίηση» εργολάβων».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 614400Συνολικές αναγνώσεις:
  • 70Αναγνώσεις σήμερα:
  • 288345Συνολικοί επισκέπτες:
  • 56Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ