Με στήσιμο μπλόκων και πολύμορφη δράση απαντούν στην αστυνομοκρατία της κυβέρνησης, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Με στήσιμο μπλόκων και πολύμορφη δράση, έχοντας ως ασπίδα την έμπρακτη έκφρασης λαϊκής αλληλεγγύης, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι ξεκίνησαν από σήμερα την κλιμάκωση του αγώνα τους, διεκδικώντας λύση στα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους.

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Εργατικο Κέντρο Θεσσαλονικης ενόψει του συλλαλητηρίου της Agrotica και των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Στη Θεσσαλία

Στην Καρδίτσα, παρά τα εμπόδια που έθεσε η αστυνομία, οι αγρότες επέδειξαν αποφασιστικότητα και κατάφεραν να σπάσουν τον τσαμπουκά της κυβέρνησης, ανεβαίνοντας οδικώς στον Ε65 μαζί με κάποια τρακτέρ, τον οποίο και έχουν αποκλείσει.

Οι αγρότες καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και να απαντήσει συγκεκριμένα στα αιτήματα που θέτουν και αφορούν την επιβίωσή τους.

Υπενθυμίζεται πως από νωρίς το πρωί, οι αγρότες του νομού με τα μηχανήματά τους ξεκίνησαν από τις πλατείες των χωριών για το αγωνιστικό ραντεβού στον κόμβο Ε65 στον Παλαμά, όμως συνάντησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Στο πλευρό τους, εκπρόσωποι Σωματείων και φορέων του νομού, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση πάνω στον Ε65, όπου κατήγγειλαν τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία της κυβέρνησης. Παράλληλα αποφάσισαν να στήσουν το μπλόκο τους στο Δέλτα του Παλαμά, κάτω από τον Ε65, ενώ κάλεσαν τους αγρότες της περιοχής να ενισχύσουν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο μπλόκο τις επόμενες μέρες. (Δείτε πάνω τη δήλωση του Κώστα Τζέλα, πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ).

Στον Τύρναβο, με μαζικό, δυναμικό κομβόι με εκατοντάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής κινήθηκαν προς την έξοδο του Τυρνάβου, που ενώνεται με την Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης, προχωρώντας στο στήσιμο μπλόκου στο σημείο. Η κινητοποίηση γίνεται μετά τη μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου και του Συλλόγου Αμβυκούχων.

Επίσης, στον Πλατύκαμπο, έχουν παραταχθεί τρακτέρ στο ύψος του Κόμβου.

 

Πολύμορφη δραστηριότητα σε όλη τη χώρα

Από το Ανυφί Αργολίδας
Από το Ανυφί Αργολίδας
Πηγή: Eurokinissi


— Στο Ανυφί Αργολίδας, μετά από κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόλογου Ν. Αργολίδας στήθηκε μπλόκο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, τα οποία είναι παραταγμένα στο σημείο, κατά μήκος της παλιάς Ε.Ο. Ναυπλίου – Μυκηνών. Αρχικά, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής, παρά τη βροχή, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια, με κομβόι που σχηματίστηκε από τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, έφτασαν στο Ανυφί, όπου και έστησαν το μπλόκο, καλώντας τους συναδέλφους τους να ενισχύσουν το μπλόκο.

— Στην Άρτα, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής συγκεντρώνουν από το πρωί της Δευτέρας τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα κατά μήκος της Γέφυρας της Άρτας. Παράλληλα η Ομοσπονδία καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Τρίτης 28 Γενάρη, με μηχανοκίνητη πορεία από τη Γέφυρας και κατάληξη την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η έναρξη του συλλαλητηρίου.

— Η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ανατολικής Θεσσαλονίκης προγραμματίζει σύσκεψη σήμερα, Δευτέρα 27/1.

— Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κατερίνης «Δήμητρα» οργανώνει κινητοποίηση την Τετάρτη 29/1 στις 11 π.μ. έξω από την Αντιπεριφέρεια Πιερίας.

— Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων και Αγροτικοί Σύλλογοι του Νομού διοργανώνουν συλλαλητήριο την Τετάρτη 29/1 στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

— Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου καλεί τους αγρότες της περιοχής να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους, αρχικά στις πλατείες των χωριών και έπειτα στον κόμβο του Αντιγόνου, με προοπτική να στηθεί μπλόκο. Ακόμα είναι σε συνεννόηση με τους αγρότες της περιοχής της Καστοριάς (Άργος Ορεστικό) για συντονισμένες κινητοποιήσεις.

— Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας πραγματοποίησε με επιτυχία στις 21/1 το εκλογικό συνέδριό της και οργανώνει κινητοποίηση στις 30/1 έξω από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

— Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 28 Γενάρη στις 11 π.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Επίσης, καλεί στη συγκέντρωση που οργανώνει την Πέμπτη 30 Γενάρη στις 9 π.μ. έξω από τα δικαστήρια του Αιγίου, όπου είναι προγραμματισμένη η δίκη για την κινητοποίηση στα διόδια του Ελαιώνα το 2017.

— Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λέσβου απευθύνει κάλεσμα σε όλες και όλους, ελαιοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους, αγροτικούς συνεταιρισμούς και ιδιωτικά ελαιοτριβεία, να πάρουν μέρος στο Παλλεσβιακό Παναγροτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 30 Γενάρη στις 11:30 το πρωί στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης, στην πλατεία ΙΚΑ.

— Σε αγωνιστικό «ραντεβού» στον κόμβο στις Μάντρες την Παρασκευή 31 Γενάρη στις 10 π.μ. καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής ο Αγροτικός Σύλλογος Πλατάνου Ν. Ρεθύμνης, καθώς, όπως αναφέρουν, «τα οξυμένα προβλήματα και η ανάγκη να ζήσουμε τις οικογένειές μας είναι που μάς βγάζουν ξανά στο δρόμο του αγώνα».

–Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής συγκεντρώνουν από την Τετάρτη τρακτέρ στον κόμβο στα Πραιτώρια, στήνοντας μπλόκο.

— Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας πραγματοποίησε την Τετάρτη παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ, απαιτώντας πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους και να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί για τη ζημιά που προκλήθηκε από τις ανεμοθύελλες και τους παγετούς του Γενάρη. Το Σάββατο 25/1 συμμετείχε στο συλλαλητήριο για τη «ΛΑΡΚΟ» στην Αθήνα.

— Η Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας διοργανώνει συγκέντρωση στις 29 Γενάρη στις 11 π.μ. στον κόμβο του Αγ. Γεωργίου στον Πύργο. Στην κινητοποίηση καλεί και ο Αγροτικός Σύλλογος Καρδαμά.

— Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί σε συλλαλητήριο την Παρασκευή 31 Γενάρη έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο στις 11 π.μ. για άμεσες αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών που έχουν υποστεί.

— Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καλεί σε δύο συλλαλητήρια: Την Πέμπτη 30 Γενάρη 11:00 το πρωί συγκέντρωση με τα τρακτέρ και τα αγροτικά στη διασταύρωση της Νάουσας και το Σάββατο 1 Φλεβάρη 10:00 το πρωί αναχώρηση για το συλλαλητήριο στην «Agrotica» -μπροστά στην εμπορική πύλη επί της Εγνατίας.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός