Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Καταγγέλλει την απόπειρα δολοφονίας σε εργάτη γης στο Μαραθώνα«Η δολοφονική επίθεση σε βάρος του 23χρονου μετανάστη εργάτη γης, επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του, δείχνει μέχρι πού μπορεί να φτάσει η εργοδοσία για την προστασία κέρδους της, ότι για τους καπιταλιστές, οι εργάτες δεν έχουν καμιά αξία», τονίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Στα κορμιά των συναδέλφων μεταναστών θησαυρίζουν οι μεγαλοκαλλιεργητές – μεγαλοεξαγωγείς που παρουσιάζονται σαν πρότυπο από τις κυβερνήσεις και τις τοπικές αρχές, αυτές είναι, «οπλίζουν» το χέρι του εργοδότη.

Είναι μέρος της επίθεσης που δέχεται συνολικά η εργατική τάξη, ολοζώντανη απόδειξη ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως φραγμός για όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργατών ως «κόστος» που πρέπει να μειώνεται, με κάθε τρόπο.

Την «κανονικότητα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης και του αφηγήματος της «ανάπτυξης για όλους» τη γνωρίζουν πολύ καλά οι μετανάστες εργαζόμενοι, τα μεγαλύτερα θύματα της σύγχρονης μισθωτής σκλαβιάς.

Δουλεύουν «ήλιο με ήλιο». Με εξευτελιστικά μεροκάματα και κάτω από άθλιες συνθήκες.

Και όταν ζητάνε να πληρωθούν τα «ψίχουλα» που τους υπόσχονται, βρίσκονται αντιμέτωποι με το πιο απάνθρωπο πρόσωπο της εργοδοσίας, που φτάνει μέχρι και στην απόπειρα δολοφονίας.

Η Ομοσπονδία μας και τα ταξικά συνδικάτα χτίζουμε τους δεσμούς με τους μετανάστες εργάτες και εργάτριες μέσα στους τόπους δουλειάς. Πάνω στην καθημερινή αναμέτρηση με την εργοδοσία, για την επίλυση των κοινών προβλημάτων, την ικανοποίηση των κοινών αναγκών και ενάντια στον κοινό ταξικό εχθρό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Είναι δεσμοί που ισχυροποιούνται και αποδίδουν καρπούς μέσα από την αταλάντευτη υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, κόντρα στα συμφέροντα των βιομηχάνων και των τσιφλικάδων.

Ο μόνος δρόμος για να αποσπάσουμε λύσεις προς όφελός μας, για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, είναι ο δρόμος του ταξικού αγώνα. Ο δρόμος της ταξικής ενότητας Ελλήνων και μεταναστών εργατών ενάντια στην ίδια αιτία που γεννά τα προβλήματά μας, ενάντια στην εκμετάλλευση, την εργασιακή ζούγκλα, τη βαρβαρότητα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας για να σταματήσει η μάστιγα της σύγχρονης δουλεμπορίας στην εργασία. Να σταματήσει να κάνει τις πλάτες στην εργοδοσία και να βάλει φρένο στην ασυδοσία της.

Να διερευνηθεί η εγκληματική απόπειρα δολοφονίας που διετέλεσε ο δράστης στον συνάδελφό μας και να τιμωρηθεί για την πράξη του.

Καλούμε όλους τους εργάτες ντόπιους και μετανάστες στην περιοχή του Μαραθώνα να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες δουλειάς και μεροκάματα, να κάνουν πράξη το σύνθημα «ντόπιοι και ξένοι εργάτες ενωμένοι απέναντι στα αφεντικά»».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 614400Συνολικές αναγνώσεις:
  • 70Αναγνώσεις σήμερα:
  • 288345Συνολικοί επισκέπτες:
  • 56Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ